Leírás
A kókuszkrém felhasználása és hasznos összetevői
A kókuszkrém maga is tulajdonképpen kókusztej, csak annak zsírosabb, sűrűbb változata.A kókuszdió húsa B-vitamin, réz-, kalcium-, mangán-, magnézium-, vas- és cink-forrás. Nagy része fehérjéből és zsírból áll, és közepes láncú zsírsavak alkotják.
A kókusztej zsírsavainak nagy része laurinsav, amelynek számos jótékony hatása van a szív- és érrendszerre.
A kókusz kiegyensúlyozó tulajdonságokkal bír, javítja a gyomor és a bélrendszer működését.
Esszenciális zsírsavakat és E-vitamint is tartalmaz, melyek a haj növekedését is segítik.
Erősíti az immunrendszert, mivel nagyobb mennyiségben tartalmaz cinket.
Magas vastartalmú.
Szelén tartalma is jelentős, amely fontos antioxidáns, megköti a szabadgyököket.
Nagy mennyiségű réz és C-vitamin tartalma is jó hatású a szervezetre.
A kókuszkrém konyhai felhasználása
A kókuszkrémet használják főzéshez, főként a főzőtejszín helyettesítésére, valamint krémekbe, süteményekbe; felhasználásának csak a képzelet szab határt.Könnyen emészthető, magas energiatartalmú alapanyaga az étkezésünknek. A kókuszkrém segítségével kedvenc tortáink, pohárdesszertjeink, krémes süteményeink állagát és ízét őrizhetjük meg.
Vegán kókuszkrémes pite
Receptek kókuszkrémmel
MárványkekszCsupa kókusz kókuszgolyó
Vegán nutella fudge
Grillezett szejtánszeletek
Kókuszfagylalt
Matcha tea fagylalt
Egyszerű zabmuffin mangókrémmel
Fekete rizspuding
Növényi sajtkrém variációk
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Értesítés
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Vélemények
1 értékelés
Írja meg véleményét!
2022. 02. 18.
-
Piroska
Igazán finom