Leírás
A szőlőmaglisztet vegyszermentesen nyerik ki a szőlőmagból és sokoldalúan felhasználható. A szőlőmagokból kisajtolják az olajat és a megmaradt masszát finom szemcsés lisztté őrlik, ami tökéletesen illik a korszerű étrendbe.
Jelentős mennyiségű a polifenol tartalma, ezáltal jó hatással lehet az érrendszerre, védhet a szabadgyökök káros hatásaitól.
Pozitív hatást gyakorol a szemre is. Antioxidáns, és lúgosító hatású.
A szőlőmagliszt további hasznos összetevői, a bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, vas, réz, molibdén, mangán a polifenolokkal együttműködve védik az idegrendszert is.
A szőlőmaglisztet leggyakrabban joghurtba, müzlibe, turmixba, italokba keverve fogyasztják, kenyérlisztbe is keverhető. Az íze semleges, ezért szinte bármibe tehetjük.
100 gramm szőlőmagliszt tápértéke:
Energia KJ-ban: 771Energia Kcal-ban: 187
Zsír: 5g
- amelyből telített zsírsav: 1g
Szénhidrát: 6g
- amelyből cukor: g
Fehérje: 12g
Só: g
Cikkszám: 20119