Tortillák és chipsek
Tortilla algás töltelékkel recept
Vegán parti falat, vendégváró, uzsonna vagy tízórai, könnyű vacsora. Mi lehet finomabb egy töltelékkel busásan megpakolt, szaftos, puha tortillánál. A képen látható tekercsek töltelékét algával ízesítettük. Szelíd, mégis határozott ízű, különleges, nem mindennapi, kézbe fogható, különféle szószokkal tovább ízesíthető.
Lenmagos és spenótos tortillachips recept
A tortillachipsek tésztája és elkészítésének módja szinte azonos a tortillák receptjével, készítési módjával, csak ezek nem serpenyőben, hanem a sütőben 100 fokos hőmérsékleten „száradnak” meg. A legkitűnőbb mártogatós, vendégváró „rágcsa” készülhet belőlük, annyira finomak, hogy mindig pillanatok alatt elfogynak, nem lehet belőlük eleget készíteni.
Feltekerhető, vegán, gluténmentes, szuper olcsó lentortilla recept
Ez a lentortilla a képeken palacsintának néz ki, de nem az, más ugyanis a konzisztenciája. A tortillához is csak annyi köze van, hogy mindenféle adalékanyag nélkül jól feltekerhető, bármivel tölthető, hiszen az „igazi” tortilla egy speciális kukoricalisztből készül, ami viszont nehezen, kevés helyen kapható.