A muffint attraktív megjelenése, fantasztikus kókuszos, vaníliás íze, a túrótól könnyű, szájban szinte elolvadós állaga méltóvá teszi arra, hogy akár a karácsonyi ünnepi asztal dísze legyen.
A felhasznált alapanyagok gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők mindig olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.
Hozzávalók 8 nagyobb vagy 12 kisebb muffinhoz
20 dkg túró
3-4 evőkanál eritritol / glicin vagy más fehér színű cukorhelyettesítő
5 dkg kókuszliszt
2 tojás
1 csapott kávéskanál sütőpor
5 dkg étcsokoládé
1 mokkáskanál őrölt citromhéj
1 mokkáskanál vaníliakivonat
Elkészítés

1. Az eritritolt és a tojásokat keverjük ki alaposan, habosra. (A tojásokat nem kell kettéválasztani).
2. Adjuk hozzá a túrót és keverjük el alaposan.
3. Adjuk hozzá a kókuszlisztet, a vaniliát, őrölt citromhéjat és a sütőport. Keverjük össze, de ne sokáig, éppen csak az elkeveredésig.
4. Adagoljuk muffinformákba és minden muffin közepébe törjünk/nyomjunk egy darabka csokoládét.
5. 170 fokos sütőben süssük körülbelül 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e.
6. Mi olvasztott csokoládéval dekoráltuk, de ez a művelet el is maradhat.
Jó étvágyat!

A túrós muffin kókuszliszttel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.