Barion Pixel

vegán bacon gluténmentes recept

vegán bacon gluténmentes recept

a rizspapír  új szintre emeli a vegán bacont, gluténmenteseknek is 

ropogós és szaftos húsmentes bacon - elképesztően finom

vegán bacon rizspapír

nézd meg a videót hogyan készül a rizspapír szelet,   

 
  • natúr verzió - ropogósan
  • panírozott szelet - sörélesztővel
  • töltött szelet - sajttal

rizspapírból bacon 

 

gluténmentes, vegán, 100% növényi recept
A recept többféle verzióban is elkészíthető, így sokféle étrendbe beilleszthető finomságot készíthetünk, amit megtölthetünk növényi sajttal, grillezett zöldségekkel, friss nyers zöldségekkel és hagymával és zöldsalátával. 

A vegán bacon hozzávalói

4 db bacon szelethez

  • 2 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál szójaszósz 
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1,5 evőkanál BBQ fűszerkeverék*
  • 0,5 evőkanál folyékony füst
  • 10-14 db Rizspapír

 

Elkészítés

 

1. Elsőként készítsük el a szószt, vagy mondhatjuk pácnak is.

A rizspapírt közvetlenül a használat előtt vizezzük csak be, mert fél perc után már teljesen puha lesz, ill. mindenhez hozzáragad, nehezebb vele dolgozni. A lapokat egyesével vizezzük be, sorban ahogy haladunk a rétegekkel.  

2. Serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat ( fél teáskanálnyit ), majd kapcsoljuk közepes lángra/ fokozatra a tűzhelyet.

Bevizezzük az első rizslapot és a nem túl forró serpenyőbe tesszük, gyorsan megkenjük a páccal egy szilikon ecset, vagy kanál segítségével. Rögtön vizezzük be a következő rizslapot, majd egyből tehetjük is rá 2. rétegnek, kenjük be ugyanúgy a páccal. Mi 3-4 rizslapot szoktunk használni, hogy kellően harapós és vastag legyen a vegán baconünk.  Kb. 2 perc után már meg is fordíthatjuk, megkenjük a páccal és a másik oldalát is ropogósra sütjük. Ízlés szerint süssük mind a két oldalát ropogósra. 

 

Tipp: szórjuk meg sörélesztő pehellyel, hogy ropogósabb külsőt kapjunk. Tehetünk hozzá chilit, csípős paprikát, cayenne borsot

 

Házi készítésű bacon fűszerkeverék:

 

  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 2 teáskanál füstölt, őrölt paprika
  • 2 teáskanál ételízesítő   
  • 2 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 0,5 teáskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál sörélesztő pehely
  • ízlés szerint só, bors

 

Ha nem használunk szójaszószt, akkor kipróbálhatjuk egy higított mustár-majonéz mixet is, vgay folyékony ételízesítőt. 

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.