a rizspapír új szintre emeli a vegán bacont, gluténmenteseknek is
ropogós és szaftos húsmentes bacon - elképesztően finom
nézd meg a videót hogyan készül a rizspapír szelet,
-
natúr verzió - ropogósan
-
panírozott szelet - sörélesztővel
-
töltött szelet - sajttal
rizspapírból bacon
gluténmentes, vegán, 100% növényi recept
A recept többféle verzióban is elkészíthető, így sokféle étrendbe beilleszthető finomságot készíthetünk, amit megtölthetünk növényi sajttal, grillezett zöldségekkel, friss nyers zöldségekkel és hagymával és zöldsalátával.
A vegán bacon hozzávalói
4 db bacon szelethez
-
2 evőkanál olaj
-
4 evőkanál szójaszósz
-
1 evőkanál ételízesítő
-
1,5 evőkanál BBQ fűszerkeverék*
-
0,5 evőkanál folyékony füst
-
10-14 db Rizspapír
Elkészítés
1. Elsőként készítsük el a szószt, vagy mondhatjuk pácnak is.
A rizspapírt közvetlenül a használat előtt vizezzük csak be, mert fél perc után már teljesen puha lesz, ill. mindenhez hozzáragad, nehezebb vele dolgozni. A lapokat egyesével vizezzük be, sorban ahogy haladunk a rétegekkel.
2. Serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat ( fél teáskanálnyit ), majd kapcsoljuk közepes lángra/ fokozatra a tűzhelyet.
Bevizezzük az első rizslapot és a nem túl forró serpenyőbe tesszük, gyorsan megkenjük a páccal egy szilikon ecset, vagy kanál segítségével. Rögtön vizezzük be a következő rizslapot, majd egyből tehetjük is rá 2. rétegnek, kenjük be ugyanúgy a páccal. Mi 3-4 rizslapot szoktunk használni, hogy kellően harapós és vastag legyen a vegán baconünk. Kb. 2 perc után már meg is fordíthatjuk, megkenjük a páccal és a másik oldalát is ropogósra sütjük. Ízlés szerint süssük mind a két oldalát ropogósra.
Tipp: szórjuk meg sörélesztő pehellyel, hogy ropogósabb külsőt kapjunk. Tehetünk hozzá chilit, csípős paprikát, cayenne borsot
Házi készítésű bacon fűszerkeverék:
-
1 teáskanál majoranna
-
1 teáskanál petrezselyem
-
2 teáskanál füstölt, őrölt paprika
-
2 teáskanál ételízesítő
-
2 teáskanál hagymapor
-
1 teáskanál fokhagyma por
-
0,5 teáskanál őrölt kömény
-
2 evőkanál sörélesztő pehely
-
ízlés szerint só, bors
Ha nem használunk szójaszószt, akkor kipróbálhatjuk egy higított mustár-majonéz mixet is, vgay folyékony ételízesítőt.