A mungóbab nagyon egészséges, mi - a kevés nyári hónapot kivéve - mindig csíráztatunk és tartunk a hűtőben. Minden reggel szórunk egy kismaréknyit a kásánk tetejére, beleturmixoljuk a zöld italunkba, belekeverjük a salátáinkba. Friss, roppanós, tele van élettel, nagyon finom. A mungóbab csíráztatása nagyon egyszerű, nem igényes.
Itt a Bulkshop felületén már régebben leírtuk a csíráztatás mikéntjét: https://www.bulkshop.hu/receptek/mungobab-csiraztatasa
Ez az étel olcsó, gyorsan elkészíthető. puha, jól feltekerhető. Frissen a legfinomabb, több órai állás után kissé megkeményedik, törékennyé válik. Ilyenkor csíkokra vágva tésztaételként felhasználható.
Hozzávalók 5-6 wraphoz
1/2 bögre vöröslencse
1 bögre csíráztatott mungóbab
só és víz
párolt zöldségek/zöldségmixek (bármilyen) a töltéshez, vegán szószok, majonéz, tejföl a töltelék tetejére
zöldfűszerek a kész wrapok megszórásához
Elkészítés

1. A lencsét 1 éjszakára áztassuk be. Ha nincs erre időnk vagy elfelejtjük, öntsük le jó forró vízzel és hagyjuk állni kicsit, addig készítsük el a wrap töltelékét, vagyis pároljuk meg a zöldségeket.
2. A megázott lencsét és a mungóbabcsírát tegyük bele a turmixba és szép simára turmixoljuk meg. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
3. Kiolajozott serpenyőben süssük ki a wrapokat. Ne süssünk túlságosan nagy lepényeket, mert a kisebbeket könnyebb megfordítani, de azért ne is legyenek kicsikék a lepények, hiszen meg fogjuk őket tölteni. Legegyszerűbb, ha egy kisebb átmérőjű serpenyőt használunk, így a wrapjaink szép kerek formájúak is lesznek.
4. Az elkészült wrapokat töltsük meg a párolt zöldségekkel, öntözzük meg kedvenc szószainkkal, szórjuk meg zöldekkel. Nem fogunk csalódni.
Jó étvágyat!


A vegán, gabonamentes, két összetevős wrap recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.