tojás nélküli rántotta - vegán rántotta csicseriborsó lisztből, tofuból
vegán rántotta csicseriborsóból
VEGÁN / GLUTÉNMENTES / mag és szójamentes
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető növényi, vagyis tojás nélküli rántotta csicseriborsólisztből. A kurkumától gyönyörű sárga színe lesz, míg a fekete só biztosítja a tojásos élményt. Figyeljünk rá, hogy külön sót már ne adjunk hozzá, különben a fekete sóval együtt már túl sós lesz. Rendkívül változatosan elkészíthető, hiszen sokféle zöldséget és friss zöldfűszert is hozzáadhatunk: gomba, répa, paradicsom, paprika, cukkini, padlizsán -
hozzávalók az alaphoz
-
1 bögre (150 g ) csicseriborsóliszt
-
1 bögre (2,5 dl ) víz
-
1 teáskanál kurkuma
-
2-3 evőkanál sörélesztő pehely
-
1 teáskanál őrölt füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 teáskanál fokhagyma por vagy granulátum
-
1/2 teáskanál fekete só
-
1 evőkanál olaj (elhagyható)
-
ízlés szerint bors, kömény,
Mi szoktunk hozzá 1/3 zacskó sütőport adni, hogy puhább, levegősebb legyen a vegán rántottánk.
Elkészítés
A hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd öntsük egy serpenyőbe.
Közepes hőfokon süssük 5 percig lefedve, majd egy fakanál segítségével kezdjük átforgatni, darabolni kb. még 10 percig
Ha zöldséges verziót készítünk, akkor enyhén pirítsuk meg előre a hagymát, fokhagymát és a választott zöldségféléket, majd öntsük rá a csicseris keveréket.
TIPP: Tálaláskor reszeljünk rá növényi sajtot, friss bazsalikomot, zöldhagymát.
vegán rántotta tofuból
VEGÁN / GLUTÉNMENTES / mag és lisztmentes
Sokféle tofu kapható a boltokban, füstölt, marinált, natúr, bazsalikomos, magyaros - bármelyiket választjuk a vegán rántottánkhoz vagy omletthez.
hozzávalók az alaphoz
-
1 csomag (180 -200g ) tofu
-
1 bögre (2,5 dl ) víz
-
1 teáskanál kurkuma
-
2-3 evőkanál sörélesztő pehely
-
1 teáskanál őrölt füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 teáskanál fokhagyma por vagy granulátum
-
1/2 teáskanál fekete só
-
1 evőkanál olaj (elhagyható)
-
ízlés szerint bors, kömény,
Mi szoktunk hozzá 1/3 zacskó sütőport adni, hogy puhább, levegősebb legyen a vegán rántottánk.
Elkészítés
A tofut morzsoljuk össze villával vagy aprítógéppel, majd a többi hozzávalóval együtt keverjük össze egy tálban, majd öntsük egy serpenyőbe.
Közepes hőfokon süssük 5 percig lefedve, majd egy fakanál segítségével kezdjük átforgatni, darabolni kb. még 10 percig
tippek
Próbáljuk ki vegán sonkával, kolbásszal vagy pirított szejtánkockákkal.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
ROPOGÓS ÉS SZAFTOS HÚSMENTES BACON - ELKÉPESZTŐEN FINOM - rizspapírból - tovább a recepthez