Barion Pixel

vegán rántotta változatok

vegán rántotta változatok

tojás nélküli rántotta - vegán rántotta csicseriborsó lisztből, tofuból 

vegán rántotta csicseriborsóból

 VEGÁN / GLUTÉNMENTES / mag és szójamentes  

 

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető növényi, vagyis tojás nélküli rántotta csicseriborsólisztből.  A kurkumától gyönyörű sárga színe lesz, míg a fekete só biztosítja a tojásos élményt.  Figyeljünk rá, hogy külön sót már ne adjunk hozzá, különben a fekete sóval együtt már túl sós lesz. Rendkívül változatosan elkészíthető, hiszen sokféle zöldséget  és friss zöldfűszert is hozzáadhatunk: gomba, répa, paradicsom, paprika, cukkini, padlizsán - 

 

hozzávalók az alaphoz

  • 1 bögre (2,5 dl ) víz
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 2-3 evőkanál sörélesztő pehely
  • 1 teáskanál őrölt füstölt pirospaprika
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál fokhagyma por vagy granulátum
  • 1/2 teáskanál fekete só
  • 1 evőkanál olaj (elhagyható)
  • ízlés szerint bors, kömény, 

Mi szoktunk hozzá 1/3 zacskó sütőport adni, hogy puhább, levegősebb legyen a vegán rántottánk.

 

Elkészítés

A hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd öntsük egy serpenyőbe.

Közepes hőfokon süssük 5 percig lefedve, majd egy fakanál segítségével kezdjük átforgatni, darabolni kb. még 10 percig 

 

Ha zöldséges verziót készítünk, akkor enyhén pirítsuk meg előre a hagymát, fokhagymát és a választott zöldségféléket, majd öntsük rá a csicseris keveréket. 

TIPP: Tálaláskor reszeljünk rá növényi sajtot, friss bazsalikomot, zöldhagymát.

vegán rántotta csicseriborsóból

 

vegán rántotta tofuból

 VEGÁN / GLUTÉNMENTES / mag és lisztmentes  

 

Sokféle tofu kapható a boltokban, füstölt, marinált, natúr, bazsalikomos, magyaros - bármelyiket választjuk a vegán rántottánkhoz vagy omletthez.  

hozzávalók az alaphoz

  • 1 csomag (180 -200g ) tofu
  • 1 bögre (2,5 dl ) víz
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 2-3 evőkanál sörélesztő pehely
  • 1 teáskanál őrölt füstölt pirospaprika
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál fokhagyma por vagy granulátum
  • 1/2 teáskanál fekete só
  • 1 evőkanál olaj (elhagyható)
  • ízlés szerint bors, kömény, 

Mi szoktunk hozzá 1/3 zacskó sütőport adni, hogy puhább, levegősebb legyen a vegán rántottánk.

 

Elkészítés

A tofut morzsoljuk össze villával vagy aprítógéppel, majd a többi hozzávalóval együtt keverjük össze egy tálban, majd öntsük egy serpenyőbe.

Közepes hőfokon süssük 5 percig lefedve, majd egy fakanál segítségével kezdjük átforgatni, darabolni kb. még 10 percig

 

tippek

Próbáljuk ki vegán sonkával, kolbásszal vagy pirított szejtánkockákkal. 

vegán rántotta tofuból, gluténmentes recept

TOJÁSPÓTLÁS KISOKOS, TUDJ MEG MINDENT  MIBEN ÉS HOGYAN VÁLTHATJUK KI A TOJÁST  ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY MILYEN ÉTELT KÉSZÍTÜNK

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

ROPOGÓS ÉS SZAFTOS HÚSMENTES BACON - ELKÉPESZTŐEN FINOM - rizspapírból - tovább a recepthez

 

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.