Tortilla receptek- vegán verziók
VEGÁN tortilla tekercs - töltelék - rolók
VEGÁN / GLUTÉNMENTES / MAG ÉS SZÓJAMENTES
Egyszerűen és gyorsan, változatosan elkészíthető finomság. Tekerve, szeletelve, hengerelve, félbe hajtva, szinte bárhogy fogyasztható. Rendkívül változatosan elkészíthető, hiszen sokféle kenőkrémet, zöldséget és friss zöldfűszert is hozzáadhatunk.
1, válasszunk egy krém alapot, amivel megkenjük
recept és elkészítés elérhető a linkekre kattintva
-
vegán sajtkrém Napraforgósajt / kesudióból / variációk
-
Vegán föl KESUBÓL VAGY NAPRAFORGÓMAGBÓL / zöldfűszeres joghurt
-
vegán tojáskrém
-
marinált/ füstölt / bazsalikomos tofukrém
-
paradicsom szósz
-
veganéz
-
articsókakrém
-
vörösbab / fehérbab krém / tahini krém
2, válasszunk hozzá zöldségeket
-
friss salátafélét / zöldleveleket spenót, rukkola, madársaláta, stb.
-
paradicsom, paprika, uborka, répa, kukorica, avokádó
-
grillezett cukkini, padlizsán, brokkoli, karfiol
tipp: aszalt paradicsommal, articsókával, olívabogyóval gazdagíthatjuk
3, adjunk hozzá növényi fehérjét is
-
pirított tofu kockák / mustáros tofu csíkok
-
jackfruit bbq / jackfruit receptek itt
-
gombát
-
babfélék / csicseriborsó
-
szejtán / szejtán receptek itt
Válogass a húshelyettesítők recept válogatásunkból
ELKÉSZÍTÉS
A tortilla lapot kenjük meg a választott krémmel. Bolti tortilla lap esetén előtte serpenyőben melegítsük át / grillezzük.
Adjunk hozzá apróra vagy csíkokra vágott zöldségeket, szórjuk meg fűszerekkel, öntsünk rá szószt. Tekerjük fel, mint a palacsintát.
A tekercset egy éles késsel szeleteljük fel úgy kb 2-3 cm rolókat.
TIPP: Tálaláskor reszeljünk rá növényi sajtot, szórjuk meg magvakkal vagy friss bazsalikom / petrezselyem levelekkel, zöldhagymával
Tortilla lapot magunk is készíthetünk, íme egy bevált vegán receptünk:
• 30 deka liszthez adunk 1 teáskanál sütőport és 3 evőkanál olajat, ízlés szerint sót vagy ételízesítőt. Összekeverjük 1 dl meleg (de nem forró ) vízzel.
• formázzunk cipókat a tésztából, 4 nagyobb vagy 8 kisebb adagot, amiket egyenként nyújtsunk ki amilyen vékonyra csak tudjuk.
• Száraz, forró serpenyőben, oldalanként kb. 1-2 perc alatt készítsük el. Sütés közben a lapok kissé felpúposodnak, és barna foltok jelentek meg rajtuk, ekkor már kész is.
Gluténmentes és vegán tortilla receptek házilag itt