Barion Pixel

​Zabpehelyliszt, egy ismert íz kicsit másképp

Az egészséges étkezésben nagyon fontos a kiegyensúlyozott, sokoldalú tápanyagbevitel. A növényi eredetű táplálékok közül az ember a gabonafélék magvainak fogyasztását nagyon régóta gyakorolja, és a modern táplálkozástudomány is igazolta a gabonafélék jótékony hatásait.

A zab, és a belőle készült zabpehely a reformkonyha egyik kedvelt alapanyaga. A zabpehelyből első osztályú zabpehelyliszt készíthető, amelyet gyakorlatilag bármire felhasználhatunk ugyanúgy, mint a hagyományos búzalisztet. A zabpehelyliszt összetételénél fogva igen egészséges, első osztályú fehérjeforrás, ugyanakkor gazdag ásványi anyagokban, aminosavakban és antioxidánsokban is. Tészták, rántások, panír alapanyagok elkészítéséhez is nagyszerűen használható a zabpehelyliszt, de hasznosításának kizárólag csak a fantázia szab határt. Mivel a zabban a többi gabonaféléhez képest kevesebb keményítő van, jelentős mennyiségű úgynevezett béta-glükánt tartalmaz (ami vízben oldódó rost, hatására csökken a koleszterin-szint, valamint a szénhidrát és a zsír felszívódása), magasabb a zsiradéktartalma és fehérjetartalma, mint a vele összehasonlítható más gabonatermékkeé. Mindezen tulajdonságok együttes hatása kedvezően befolyásolja a vér cukorszintjét, így a zabpehelyliszt fogyasztása cukorbetegeknek is ajánlható. A zabpehely, és a belőle készült zabpehelyliszt minden olyan ember étrendjében jó helyen van, aki számára fontos az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás, egyszerű, hagyományos és könnyen hozzáférhető alapanyagokból.

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.