gluténmentes
tojásmentes
vegán
Mi kétféleképpen is sütöttük, egy részét serpenyőben, egy részét a sütőben egy burgerformázóban. Mindkettő nagyon finom lett, de a serpenyőben sütöttet nagyon gyengéden kellett/lehetett megfordítani, megvártuk, amíg az alja szépen megsült, akkor próbálkoztunk. Ha nem vegán módon táplálkozunk, a burgermasszába nyugodtan üssünk egy tojást, úgy serpenyőben is könnyebb lesz megfordítani. A sütőben sültekkel a világon semmi probléma nem volt, sülés után egy mozdulattal kifordítottuk őket a formából. Szépek lettek.
Hozzávalók
Mi a következőket szedtük össze 6 nagyobb és 4 kisebb burgerhez:
1 marék spenótlevél
1 póréhagyma
5 gerezd fokhagyma
1 répa
1 negyed piros kaliforniai paprika
1 fél zöld kaliforniai paprika
1 fél csokor medvehagyma
3-4 szál petrezselyemlevél
néhány levél fodros kel
1 evőkanál őrölt szárított paradicsom
3 evőkanál csicseriliszt
1 marék őrölt kesudió
2 evőkanál hántolt kendermag (opcionális)
Fűszerek: só, kömény, garam masala, 1 facsarásnyi citromlé
Elkészítés
1. Minden zöldséget és levelet mossunk meg és daraboljunk fel. Tegyük aprítógépbe vagy húsdarálóba és őröljük meg, de ne teljesen pépesre.
2. Őröljük meg a kesudiót és a szárított paradicsomot tegyük az őrleményhez, dobjuk bele a fűszereket is.
3. Keverjük bele a csicserilisztet.
4. Formáljunk belőle, ha serpenyőben sütjük lapos gombócokat vagy tegyük be őket a kiolajozott formába.
5. 15 perc alatt 180 fokos sütőben sült a mienk.
Jó étvágyat!


A zöld burger recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.