Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

A búzasikér legfontosabb jellemzői

A búzasikér más néven glutén, búzafehérje természetes anyagok komplexeként járulhat hozzá a gasztronómiai sikeredhez. Hogy hogyan? A sikér hozzáadásával a siker garantálható, ha tésztákról van szó. 

Mivel a massza szénhidráttartalma úgy mérséklődik, hogy a fehérje értéke növekszik. Ezzel együtt a készülő sütemény, pékáru állaga is minőségi javuláson megy keresztül. Ha már hallottál a szejtánról, akkor tudod, hogy a búzahús fő alkotóeleme a sikér. Nem véletlen, hogy a vegetáriánusok rendszeresen fogyasztják, ugyanis számukra hangsúlyos a protein pótlása, növényi alapanyagok segítségével.

Kis gasztronómiai trükk, hogy még jobb eredményt érhetünk el a közbenjárásával, ha a hozzávalók között szereplő lisztet teljes őrlésűre cseréljük, így ugyanis a késztermék rosttartalma tovább fokozódik, ami élettani szempontból roppant előnyös. Természetesen mivel konkrétan a gluténról beszélünk, így az erre érzékenyek nem fogyaszthatják. A használata nagyon kiadós, ezért pénztárcabarát is egyben. Ha szívesen kipróbálnád, akkor receptek garmada áll a rendelkezésedre. A szejtán azért jó alternatíva, mert úgy variálod, ahogy az neked kedves. Akár csípősebb fűszerekkel teheted igazán egzotikussá a végeredményt, de magyaros ízvilágot is búzahúsba álmodhatsz magadnak. A megvalósítás rád van bízva. A sikér vízzel elegyítve könnyedén feldolgozható, vagyis a különböző fogásokat problémamentesen tányérokba teremtheted.

A búzasikér sikere generációkat átível

Ha visszanézel a történelemben, akkor döbbenten tapasztalhatod, hogy ezt az alapanyagot már a dédszüleid korában is alkalmazták. Akkor, amikor minden háznál saját kezűleg készült a kenyér, a kalács és minden más, nem volt kérdés, hogy milyen összetevővel dolgoznak. A búzasikér azon túl, hogy optimálisabbá varázsolja az adott étel tápanyag profilját, igazán kedvezően hat az egyes masszák textúrájára. Nélküle csak alacsony, ehetetlen keménységű fogások születhetnének. A sokoldalú felhasználhatóság miatt, ha szeretnéd tudatosan beépíteni mindennapjaidba, akkor a hozzá adott alapanyagok tekintetében fókuszálhatsz az egészséges feltételekre. Teljes őrlésű vagy más reform liszt, esetleg édességek esetén eritrit, stevia alkalmazása. Egyszóval ha úgy tartja kedved, és nem vagy gluténintoleráns, akkor egészségtudatos remekeket is alkothatsz a közbenjárásával.