Legalábbis hazánkban biztosan nem. Egyetlen fűszerrel a tarsolyodban, pontosabban a kamrádban megszámlálhatatlanul sok fogáshoz járulhatsz hozzá. A magyar alapanyagból készült, malomköves őrléssel előállított paprikát bükkfán füstölik (még száraz állapotban) a mesterek, hogy elérve a kellően domináns ízhatást végül zacskókba zárják a hagyományos eljárással őrölt csipetnyi vagy éppen nagykanálnyi ízharmóniát.
A termék semmilyen ízfokozót, mesterséges színezéket nem tartalmaz, vagyis a természet a maga ellenállhatatlan erejében várja, hogy felhasználd a mindennapok gasztronómiai forgatagában. Vannak olyan ételek, melyekből egyszerűen nem hiányozhat a füstölt, paprikás karakter. A bablevesben, gulyásban alapvetően megtalálhatóak ezek az ízjegyek, köszönhetően az összetevőknek, ám ezzel a fűszerrel még erőteljesebbé, hangsúlyosabbá varázsolhatod a fazékban rotyogó alkotásodat. De nemcsak a markánsság erősítése miatt jó ötlet eleve füstös ízű fogásokba is felhasználnod a paprikát, hanem van még egy bónusz pozitívum, amit te magad is letesztelhetsz. Ha a pörkölthöz vagy éppen gulyáshoz adsz egy nagy csipetnyit ebből a remek termékből, akkor olyan íz-összhangot érhetsz el, ami kísértetiesen emlékeztet a szabadban, grillen vagy bográcsban készített fogások finomságához.
Vagyis a konyhádban állva, a négy fal ölelésében olyan gasztro alkotást tehetsz a tányérokra, melynek íze egy az egyben a kint készített, valódi füstben pácolódott ételhez hasonlít. Na, ezzel pillanatok alatt leveheted vendégseregedet a lábáról. A füstölt pirospaprika bearanyozza, pontosabban pirosítja a napodat! És hogy még mikor alkalmazhatod eredményesen ezt a remekbe szabott fűszert? Amikor csak akarod és megkívánod. Liszthez keverve pazar és egyedi panírokat hozhatsz létre, fűszeres krumplira szórva új étket fedezhetsz fel, de fasírtokban, főzelékekben, különböző krémekben is megállja a helyét.