Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

A fűszerek karaktert ajándékoznak az ételeknek!

A fűszerek lelket adnak az ételeknek. Lehet akármilyen szép egy fogás, készülhet a legminőségibb alapanyagokból, ha nem társulnak ízanyagok a kompozícióhoz akkor bizony kukába veszhet minden igyekezet. 

Nem mindegy az sem, hogy pontosan mely gyártó termékére szavazol, mert bár meglepőnek tűnhet, komoly különbségeket tapasztalhatsz az egyes alternatívák között. Erre az egyik legjobb példa a hozzáadott glutén kérdése. Egyáltalán mit keres egy ízesítőben a búzafehérje? Nos, az élelmiszeriparban nem feltétlenül lehet mindent logikusan megmagyarázni.

A tények talaján maradva vannak olyan variánsok, amik valóban nem gluténmentesek, s ez óriási gond azoknak, akik intoleranciával kénytelenek együtt élni. Egy aprócska figyelmetlenség elegendő ahhoz, hogy nagy baj történjen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nyilván piros paprikából vagy éppen őrölt köményből nincsen szükség fél kilóra egy-egy főzés alkalmával, tehát a bevitt glutén mennyisége is minimális, de nem érdemes megfeledkezni arról, hogy sokan extra szenzitívek, s gyakorlatilag a legalacsonyabb mennyiségű búzafehérje is allergiás reakciókat generálhat. Száz szónak is egy a vége, akkor jársz a legjobban, ha alaposan megnézed, megvizsgálod azt a terméket, amire voksolni készülsz. Nálunk 100%-os tisztaságú fűszerekkel szerelkezhetsz fel, melyek természetes ízerejüknek köszönhetően feltehetik az i-re a pontot: mennyei mannává varázsolva a fogásaidat. Különleges ízekre is szavazhatsz, amik ugyan nem mindennapos vendégek a konyhádban, de jó, ha meglapulnak a kamra vagy fűszeres polc mélyén.

A legjobb egyébként, ha amennyire csak lehet megismered és kihasználod a fűszerek biztosította sokszínűséget (ez nem egyszer szó szerint is érthető), mivel egy-egy megszokottnak vélt étek teljesen új köntösbe bújtatható a segítségükkel. Ha már unod a banánt, pontosabban a roston csirkét vagy éppen a grillezett zöldséget, akkor nincsen jobb ötlet annál, mint feltúrni a fűszeres szekretert, hogy új ízekkel hozd közelebb falatozásaidhoz az újdonság ínycsiklandó báját. A fűszerezésben is becses érték a mérték, s valódi erény a bátorság, vagyis érdemes olykor nagyot álmodnod, új ízvilágokat kipróbálnod, ezzel is tágítva ízlésed határait.