Ezért nem lehet senkit sem hibáztatni természetesen, de az is érthető, hogyha téged ez a fajta ízvilág nem varázsol el. De akkor mi tévő legyél? Mert ha egyszer megkóstoltad a valódi mangó érzékeket elbódító édességét, akkor nem csoda, ha nem akarsz róla többé lemondani. A konzervektől sokan tartanak, de a félelem alaptalan. Érdemes megnézni a forrást és persze az összetevőket, mielőtt vásárlásra kerül a sor.
A mangó karaktere kitűnően megőrizhető konzervált formában. Vagyis az év bármelyik hónapjában, a nap akármelyik szakában mediterrán kalanddá varázsolhatod az életedet. A konzerv másik pozitívuma (azon kívül, hogy hűen és módosítások nélkül őrzi a gyümölcs ízvilágát), hogy sokáig eltartható. Felbontás után a legjobb, ha hűtőszekrénybe teszed, de egyébként nyugodtan beraktározhatsz belőle, megtöltve vele a kamrád polcait, ugyanis bontatlan formában hihetetlenül sokáig óvja a gyümölcsöt, hogy megbontás után elmerülhess az ízorgiában.
A mangó konzerv titkos összetevőjévé válhat gasztro remekeidnek! Ha úgy érzed, itt az idő némi színt és különleges ízt csempészni a főztjeidbe, akkor a mangóval, mint hozzávalóval jól járhatsz. A sütemények, desszertek meghálálják a jelenlétét, de akár sültek mellé is tálalhatod. Turmix vagy smoothie összetevőként soha nem látott ízkavalkád hozható létre. De természetesen, ha rajongsz a mangóért, akkor önmagában elfogyasztva is hatalmas örömöt szerezhet neked.