A fogyókúrázók is rendszeresen élnek az útifű maghéj előnyeivel, ugyanis a közbenjárásával sűrített, illetve elkészített fogások jól telítenek, ráadásul a gördülékeny emésztést is elősegíti, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett, természetesen. Ez utóbbi roppantul lényeges kritérium, ugyanis a koncentrált rosttartalom a belekben komoly fennakadást okozhat, ha nincsen olyan közeg, mely támogatja a rostszálak előre haladását és kíméletes, átmosó tevékenységét.
Az indiai bolhafű (ahogy egy másik keresztelő szerint hívják) nem bolhányi előnyöket tartogat a héjai alatt. Ha még sohasem éltél vele, akkor itt az idő, hogy közelebbről is megismerd. Torták és édességek készítésénél például kiváló összetevő, hiszen sűrítő jellemvonásának köszönhetően pazar zselék, illetve kocsonyás textúrájú rétegek hozhatóak létre. Vagyis a viselkedését tekintve olyan, mint egy kötőanyag, ami tartó és dúsító funkciót is ellát. Mivel semmiféle állati eredetű anyagot nem tartalmaz, így a vegetáriánusok és vegánok is bátran alkalmazhatják zselésítésre, sűrítésre. Gluténmentes, és egyéb, allergén hatású anyagokat sem tartalmaz, ezért az intoleranciával élők konyhájának is részét képezheti. És hogy mi az útifű maghéj titka?
Egy növényi mézga, mely segíti az emésztőrendszer ideális működését. Nemcsak fogyókúrázóknak lényeges ez a pozitívum. A Psyllium Husk a nyers gasztronómia kedvelői számára gyakorlatilag mindennapos alapanyag, ám sokoldalúságának köszönhetően bármihez felhasználható. Kenyerek, péksütemények, desszertek tésztájába, turmixokba, vagy akár főzelékekbe is keverhető. A magas rosttartalom nem kizárólag az emésztés szempontjából érdemleges adat. A rostok támogatják a magas koleszterin- és vércukorszint mérséklését, de a fáradtság enyhítésében, a nyirokrendszer tisztításában és az éhségérzet csökkentésében is az élen jár. Kúraszerűen is alkalmazható például emésztési problémák esetén, de szuper ételként érdemes beépíteni a mindennapok táplálkozásába.