Lényegében mindegy milyen magvakat, dióféléket használunk, talán úgy a legegyszerűbb a megfogalmazás, hogy használjuk, ami van otthon.
Akár egy magféléből is elkészíthető, akár édesen is. Ha édesen készítjük adjunk hozzá mézet vagy valamilyen szirupot.
Mi most mandulát, kesudiót, napraforgót, tökmagot és kendermagot használtunk. Mindenből egy maréknyit.
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A magvaj elkészítése

2. A kihűlt magokat tegyük aprítógépbe és több menetben aprítsuk meg azokat. Mi a felaprított magokat továbbőröltük egy kávédarálóban, mert az aprítógépünk nem eléggé professzionális. A kávédarálóban viszont sikerült olyan apróra őrölni, hogy szinte már vajas állagú lett.
3. Darálás, őrlés után adtunk hozzá sót és egy evőkanál bio növényi margarint, de két evőkanál étolaj is megteszi. Néhány fordulattal a zsiradékot is hozzákevertük. Ennyire egyszerű.
Jó étvágyat!


A magvaj recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | KRÉMEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA