A magcsírákat ősidők óta fogyasztják az emberek.
Most egy nagyon értékes babféle, a mungóbab csíráztatását mutatjuk be. A csíráztatás felerősíti a mungóbabban lévő értékes tápanyagok értékét azáltal, hogy könnyen emészhetővé teszi azokat. Nemcsak egészségesebbek, hanem szebbek is leszünk tőle. Úgy legyen.
Azontúl, hogy a mungóbab csírája nagyon egészséges - rendkívüli fehérjetartalma miatt értékes táplálék vegetáriánusok és vegán módon étkezők számára - egy dekoratív, nagyon szép, nagyon jóízű étel is. Gyönyörűen díszítheti salátáinkat, keverhetjük kásákhoz, használhatjuk levesbetétként is.
A mungóbab csíráztatás menete
Egy bögrényi (2,5 dl) mungóbabból legalább háromszoros mennyiségű csíra lesz.1. A mungóbabot mossuk meg szűrőben.

2. Áztassuk legalább 12 órán át - a víz legalább egy centire lepje el - néha mikor arra járunk cseréljük le rajta a vizet. Az áztatóedényt fedjük le.
3. Szűrjük le róla a vizet és lefedve tartsuk tovább. Időnként szűrőben öblítsük le és tegyük vissza a lefedett edénybe. Fontos, hogy időnként átöblítsük, egyrészt így állandóan nedvesen tartjuk, másrészt így nem tud a babunk megromlani. Azért szűrőben öblítsük át, mert így nem marad alatta víz, mert a pangó vizet sem szereti. A mungóbab sötétben csírázik, fontos, hogy lefedjük az edényt.
4. Már harmadnap ehetünk is belőle, a negyedik nap már szép nagyok a csírák, de még nem öregednek el. A negyedik napon öblítsük át a csírákat és tároljuk hűtőben.
Jó étvágyat!


A csíráztatáshoz való mungóbabot kedvezményes áron megvásárolhatod bulkshop.hu webáruházunkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA