Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Bulkshop Amaránt mag 500g
1.320 Ft (1.039 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Bulkshop Amaránt mag 500g

1.320 Ft (1.039 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
Mag típusa
egész
TÖBBET OLCSÓBBAN!
3 db vagy több
1.255 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktáron

Az amaránt kiváló vas, kalcium, magnézium és cink, valamint egyéb mikroelem forrás. Nem csak vegetáriánusok számára hasznos, de a vashiányosok táplálkozásához rendkívül fontos. Fehérjetartalma: 16g / 100g

Leírás

Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink,
valamint egyéb mikroelem forrás.

Nem csak a vegetáriánusok számára hasznos, de a vashiányosok táplálkozásához rendkívül fontos.

Az egyik legnagyobb kalcium forrást jelentő élelmiszer.


Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére, és a szívizom működésére. Nem csak ételeink remek alapanyaga, de dísznövényként is megállja a helyét.
A nyers, egész mag főzve, enyhén fűszerezve a hajdinakásához hasonló kitűnő köret.

Az amaránt őshazája Közép-Amerika: az inkák, aztékok nagyon hamar felfedezték egyedülálló beltartalmi értékeit, és folyamatosan termesztették már 5-6000 évvel ezelőtt.

100 gramm amarántmag tápértéke:

Energia KJ-ban: 1520
Energia Kcal-ban: 362
Zsír: 8,5g
 - amelyből telített zsírsav: 2,1g
Szénhidrát: 63g
 - amelyből cukor: 3,9g
Fehérje: 16g
Só: <0,1g
 

Receptek amarántmaggal

Amarántszirmok 
Szilvás pite amarántkéregben
Mogyoróvajjal töltött nyers amarántpite

Brokkolis amarántkrémleves

Hozzávalók:

- 1 közepes brokkoli
- 5 dkg amaránt
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg burgonya
- 10 dkg zeller
- zöldség alaplé
- só
- őrölt kömény
- snidling vagy petrezselyem
- olívaolaj

Elkészítés:

Az amarántot a forró olajon átforgatjuk, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, a feldarabolt zöldségeket és felöntjük a zöldség alaplével. Hozzáadjuk a fűszereket és ha minden puhára főtt, botmixerrel leturmixoljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá ízlés szerint zöldség alaplevet. Tálaláskor díszítsük a tetejét a zöldfűszerekkel. 

Cikkszám: 20056

 

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 02. 07. -
Szinte minden reggel teszek a kásámba! Finom.