Leírás
A köményről
A köménymag az egyik legismertebb, legkedveltebb fűszer, amit már a Biblia is megemlít, de Európában csak a 13. században terjedt el. Termesztése nálunk is nagy területeken folyik és exportálunk is belőle.Az ernyősvirágzatúak közé tartozó növény 2-4 mm hosszú, barna, félhold alakú termése a fűszer, mely egészben vagy őrölve használatos. Jellegzetes, erős ízű fűszer.
Illóolajat, zsíros olajat, cukrot, fehérjét tartalmaz. Kiváló emésztést serkentő, étvágyjavító, görcsoldó, ízjavító, tejszaporító hatású.
Péksütemények, kenyerek, főleg a rozskenyerek fűszere.
Körözött, sajtok, levesek, főzelékek, káposztafélék, saláták, sültek, mártások készítésénél gyakran használják.
Ha a köménymagot forró olajban kissé átforgatjuk, az aromája jobban érvényesül az ételben, pirítani viszont nem szabad.
A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült.
Receptek őrölt köménnyel
Fűszeres tofukolbászok gluténmentes bagettelRAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20783
Vélemények
1 értékelés
Írja meg véleményét!
2022. 03. 02.
-
Fanni
Mértékkel a kenyér tésztájába keverve nagyon finom kenyér készíthető.