Leírás
A himalája sóról bővebben
A só a Föld egyik éltető eleme. Megtalálható a tengerben, a szárazföldön és a vérünkben is. A benne található ásványi anyagok nélkülözhetetlenek minden életforma számára.
A mai himalája só a 250 millió évvel ezelőtt létezett Thetys ősóceán maradványa. A jellegzetes rózsaszínes-narancsos színt, és a különleges karakterisztikát az évmilliókon keresztül tartó óriási földalatti nyomás eredményezte.
A világ egyik legjobb és legtisztább minőségű sóját a Himalája lejtőin és előhegységében, a Hindukus-hegységben, Pakisztánban bányásszák. Az adalékanyagokkal kevert fehér sónál sokkal egészségesebb. 84 féle értékes anyagot tartalmaz hozzáadott adalékok nélkül.
A himalája só egyéb felhasználási területei
Azon túlmenően, hogy konyhai felhasználása mindennapos, a himalája sót igen széleskörűen alkalmazhatjuk. Készíthetünk belőle oldatot, használhatjuk fürdéshez, valamint orrüreg és szemtisztítására is. Alkalmazható bőrbetegségek és izületi betegségek kezelésére is, de például dezodorként is hatásos izzadásgátló, és nem utolsó sorban levegő tisztító.Sóburokban süthetünk befűszerezett zöldségeket is. Nem lesznek sósak, nem száradnak ki és megőrzik az aromájukat. Sütés után a sót ne dobjuk ki, újabb sütéshez még felhasználható.
Érdekességek a himalája sóval kapcsolatban
- Az emberi test 70%-a víz.- A könny és a vér 1%-os sóoldat, amely megegyezik az őstenger só-koncentrációjával.
- A magzatvíz nem más, mint 37 C fokos, 1%-os sóoldat.
- A szervezetünk számára a szükséges napi só mennyiség: 3-5 gramm.
- Egy ember naponta 12-20 gramm konyhasót eszik meg!
- Veséink 24 óra alatt legfeljebb 5-7 grammot képesek kiválasztani.
- Só nélkül az agyunk nem lenne képes gondolatok, érzelmek megformálására, a só felelős az idegsejtek közötti kapcsolatért.
- A sós ízt az egész nyelven ízleljük.
100g himalája só tápértéke
Energia KJ-ban: 12Energia Kcal-ban: 3
Zsír: 0,4g
- amelyből telített zsírsav: 0,3g
Szénhidrát: <0,1g
- amelyből cukor: 0,05g
Fehérje: 0,94g
Só: 94,1gA termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült.
Receptek himalája sóval
Tortillachips két változatban
Csicseris, zabpelyhes chips spenótos növényi krémsajttal
Egyszerű tofuétel baconos szószban sütve
Grízes tészta
Egyszerű zabkeksz
Egyszerű zabmuffin mangókrémmel
Fekete rizspuding
Fekete szezámleves és fekete szezámsó
Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém
Feketebab humusz
Tökmézes keksz
Panettone - olasz eredetű kalácsféleség
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt
Feketebab-gombócok
Epres zabsüti
-
Olvass tovább a himalája sóról
http://himalajaso.webnode.hu/news/mi-az-a-84-ertekes-anyag-amit-a-himalaja-so-tartalmaz-/
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20197