Leírás
Az inulin - természetes édesítőszer és rostforrás
Az inulin egy vízben oldódó rost, amely természetes módon megtalálható számos zöldségben. Alacsony kalóriatartalmú, így a kalóriaszámolós étrendekben népszerű lehet.
Az inulin fogyasztása során a rostok vízmegkötő képessége miatt gélszerű anyaggá alakulnak a gyomorban, és nem emésztődnek meg.
Hogyan használjuk az inulint?
Fokozatosan építsük be az étrendünkbe, kezdve napi 2-3 grammal, majd lassan növeljük az adagot.
Inulint használhatunk sütéshez, italokhoz, és egyéb ételekhez is, mivel alacsony kalóriatartalmú édesítőszer. Édesítő hatása viszonylag édesebb lehet, mint a hagyományos cukor, így kevesebb mennyiségben is elérhetjük a kívánt édes ízt.
Nyomokban tartalmazhat dióféléket, glutént, és szezámmagot.
Cikkszám: 20739
Paraméterek
Vegán | Vegán |
TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT | |
100g bulgur tápértéke | |
Energia KJ-ban | 884 |
Energia Kcal-ban | 218 |
Zsír | 0g |
- amelyből telített zsírsav | 0g |
Szénhidrát | 12g |
- amelyből cukor | 12g |
Rost | 85g |
Fehérje | 0g |