Leírás
A kendermag kedvező tulajdonságai
A kendermag ideális arányban tartalmazza a szervezet számára fontos fehérjéket, rostokat, segíti az emésztőrendszer működését, segíti az ideális testsúly beállítását és egyúttal kiváló Omega-3, Omega-6 zsírsav forrás.
Késlelteti szervezetünk öregedését, hatásos savtúltengés ellen, érfal erősítő, kedvezően hat a vércukorszintre, erősíti látásunkat. GLA-tartalma segíti gyulladásos folyamatokat gyógyulását.
Mivel tartalmazza valamennyi esszenciális aminosavat, a vegán táplálkozás követői számára a kendermag rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlható.
Amióta az ember élelmet termel, azóta termeszti a kendert is, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy ismerték a kendermag számos jótékony hatását.
Az alább, a recepteknél található, kendermag tej fogyasztásával a laktózérzékenyek is változatossá tehetik az étrendjüket.
Granola szelet hántolt kendermaggal
100 gramm kendermag tápértéke:
Energia KJ-ban: 2451Energia Kcal-ban: 591,8
Zsír: 52g
- amelyből telített zsírsav: 5,3g
Szénhidrát: 2,4g
- amelyből cukor: 1,4g
Fehérje: 30g
Só: 0,005g
Receptek hántolt kendermaggal
Kendermagos humusz eperhab desszerttel»»»
Kendermagtej»»»
Kendertofu»»»
Hamis halkrém banánvirágból és algából, fekete zsömlével»»»
Lektinmentes kenyér kendersajttal vagy kenderkrémmel»»»
Rántott kendertofu»»»
Feketebab-gombócok»»»
Epres zabsüti
Hántolt kendermag tej
Hozzávalók:- 3 ek hántolt kendermag
- édesítőszer ízlés szerint (méz, banán, datolya)
- 1 db vanília rúd kikapart belseje
-1 csipet fahéj
- 8 dl víz
Elkészítés:
A hozzávalókat egyszerűen turmixoljuk össze oly módon, hogy a vizet csak fokozatosan adagoljuk hozzá. Minél erősebb a gépünk, annál selymesebbre sikerül.
1 napnál hosszabb ideig hűtőszekrényben sem tárolható.
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20018