Leírás
A kókuszreszelék jellemzői és felhasználása
A kókuszbél ízletes és tápláló, frissen vagy szárítva fogyasztják. Különféle ételekhez, süteményekhez és édességekhez reszelve használják.A kókuszpálmán termő dióban lévő MCT zsírsavak a kókuszreszelékben is megmaradnak ezáltal karbantartja az agyműködést és a memóriát, nem tartalmaz koleszterint, és javítja a vércukorszintet is.
Antibakteriális hatású élelmiszer, jótékonyan hat az immunrendszerre.
A kókuszreszelék sokféleképpen felhasználható: zabkásába, müzlibe, süteményekhez, palacsinták, muffinok sütéséhez.
A kókuszpálma a Föld egyik leghasznosabb kultúrnövénye. Nehéz megállapítani, hogy eredetileg honnan származik, hazája valahol Hátsó-Indiában, a Maláj-félsziget táján lehetett.
Nagyon melegigényes. Életterülete a trópusi klíma, legkedvezőbb számára a tengerparti laza talaj; mert sok vizet igényel, és jól tűri a sót.
Vegán kókuszos sütemény
100 gramm kókuszreszelék tápértéke
Energia KJ-ban: 2695
Energia Kcal-ban: 655
Zsír: 63g
- amelyből telített zsírsav: 53g
Szénhidrát: 5,9g
- amelyből cukor: 5,6
Fehérje: 5,6g
Só: 0,07g
Receptek kókuszreszelékkel
Kókusztej recept
Petrezselymes smoothie
Palacsinta recept
Rizspalacsinta
Kókuszos tejberizs eperzselével
Brokkolis, kesutejes penne
Variálható sütemény alapreceptek
Vaníliapudinggal töltött sárgadinnye
Vaníliakrémes sárgabarackos rétes
Kókusztejpuding áfonyával és csokoládépudinggal
Köleskása mandulával és szederdzsemmel
Kókusztekercs gluténmentes kekszből
Csupa kókusz kókuszgolyó
Kókuszpuding áfonyazselével
Indiai, datolyás, mandulás, fűszeres tej vegánosítva
Sütőtöktej recept
Tejberizs grillezett körtével
Tápiókás epres pohárkrém
Epres gyümölcsrizs
Fehér csokis kukoricapuding zabgranolával
Zabos kókuszos keksz recept
Mini mandulás palacsinták
Rizsfelfújt eperrel
Kókuszkrém - kókusztej és jégkása - kókuszkalács
Kókuszfagylalt
Kókuszkrémmel töltött palacsintatorta
Csokoládés, kókuszkrémes rakott palacsinta
Matcha teás kókuszszelet
Kókuszreszelék recept ötlet: Raffaello golyók
Hozzávalók:
A tésztához
- 16 dkg sovány tejpor
- 60 ml víz
- 10 dkg vaj (olvasztott)
- 6 dkg porcukor
- 8.0 dkg kókuszreszelék
- 250 g mandula (50 darab, blansírozott)
A hempergetéshez
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1. vizet a cukorral felforraljuk.
2. Egy tálban a tejport és a kókuszreszeléket összekeverjük.
3. A felforrt a szirupot levesszük a tűzről, és folytonos keverés közben hozzáadjuk, az olvasztott vajat és a kókuszreszelékes tejport. Sima masszává keverjük és hagyjuk kihűlni.
4. Formázzunk a masszából egyforma méretű golyókat, és mindegyik közepébe tegyünk egy egész mandulaszemet.
5. A kész golyókat hempergessük meg a kókuszreszelékben.
tedd a kosárba most és nézelődj tovább
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Pinterest táblánkon további aszalványokat találsz ide kattintva»»»
Cikkszám: 20168