Leírás
Vöröslencse tészta, széles metélt 200g
A vöröslencse tészta kiváló tápértékű, magas fehérje- és rosttartalmú. Emellett ásványi anyagokat, vitaminokat, valamint omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz.
A vöröslencse tészta előnyei
Fehérjetartalma a növényi eredetű alapanyagok között kiemelkedő, 23,2 g fehérje található 100g vöröslencsében.
Élelmirost-tartalma is magas, ami segíti bélrendszerünk működését, táplálja a beleinkben élő baktériumokat. 10 dkg vöröslencsével a napi élelmirost-ajánlás akár 25-30%-át biztosíthatjuk.
A vöröslencsének kevesebb a zsírtartalma mint például a borsónak, viszont tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat is.
A vöröslencse különösen gazdag magnéziumban és vasban.
A szervezetünkre rendkívül kedvező hatású összetevői még a következők: kalcium, kálium, foszfor, vas, mangán, réz, bór, jód, kobalt, cink, króm, B2, pantoténsav, B6, folsav és biotin van benne.
A lencse nagyszerű forrása a triptofán nevű aminosavnak, amely a szervezetben szerotoninná alakul.
A vöröslencse javítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert.
A lencsefélék közül a legkönnyebben tudjuk emészteni, és próbálkozhat vele az is, aki egyébként nem fogyaszt babféléket.
A VÖRÖSLENCSE TÉSZTA ELŐNYEI
• Kitűnő növényi fehérjeforrás
A vöröslencse tészta fogyasztása
Elkészítési javaslat: forrásban lévő vízbe tesszük, majd főzzük 3-5 percig. Hideg vizes öblítés után tálalható.
A vöröslencse tészta összetevői
Összetevők: vöröslencseliszt (96%), rizsliszt.
A termék búzalisztet is feldolgozó üzemben készül.
Cikkszám: 24080
Paraméterek
TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT | |
100g vöröslencse tészta tápértéke | |
Energia KJ-ban | 1412 |
Energia Kcal-ban | 334 |
Zsír | 2,188g |
- amelyből telített zsírsav | 0,3g |
Szénhidrát | 50,2g |
- amelyből cukor | 0,72g |
Rost | 10,4g |
Fehérje | 23,2g |
Só | <0,01g |