Leírás
Burgonyapehely 500g
A burgonyapehely finom lemezes szerkezetű, enyhén sárgás színű konyhai alapanyag, melyet többféle étel elkészítéséhez használhatunk.
A burgonyapehely előnyei
Többféle étel elkészítéséhez használhatunk. Minőségét igen sokáig megőrzi. Felhasználható kenyérsütéshez, burgonyapüré, pogácsa, krokett, gombóc készítéséhez, alkalmazható különböző ételek sűrítéséhez vagy tészták lazításához is. Vegán, alacsony zsír- és cukortartalmú. Fehérjeforrás.
A BURGONYAPEHELY ELŐNYEI
• Többféle étel elkészítéséhez
A burgonyapehely fogyasztása
Elkészítési javaslat: burgonyapüré készítéséhez 250g burgonyapehelyhez adjunk fél liter meleg, sós vizet, ízlés szerint vajat vagy margarint, majd keverjünk hozzá fél liter hideg tejet.
Tört burgonya: langyos víz hozzáadásával azonnal tört krumplit készíthetünk, mely révén időt spórolhatunk meg.
Pogácsa, krokett, gombócok: a burgonyapehellyel kiválthatjuk a natúr főtt, áttört burgonyát ezen ételek elkészítésénél.
Ételek sűrítése: leveseket vagy főzelékeket sűríthetünk vele. A főzés vége felé adjunk 1-2 evőkanálnyit a sűrítendő ételhez, majd pár perc további főzés mellett keverjük el. A pehely ezalatt feloldódik és megduzzad, az étel csomómentes lesz.
Ételek lazítása: Kelt házi kenyerek vagy péksütemények szerkezetének lazításához használhatjuk. 50 dkg liszthez adjunk 2-4 evőkanál burgonyapelyhet, majd készítsük el a szokásos módon.
A Burgonyapehely összetétele
Összetevők: 100% burgonya
Nyomokban glutént és szezámot tartalmazhat.
Cikkszám: 24327
Paraméterek
TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT | |
100g burgonyapehely tápértéke | |
Energia KJ-ban | 1417 |
Energia Kcal-ban | 338 |
Zsír | 0,3g |
- amelyből telített zsírsav | 0,1g |
Szénhidrát | 72,7g |
- amelyből cukor | 1,7g |
Fehérje | 10,6g |
Só | 0,2g |