Csicseriborsó konzerv leszűrt levéből készítettük, a kiszűrt borsót eltettük a mélyhűtőbe, Karácsonyig ott parkol, amikor is egyben sült fasírt lesz belőle.
Ezekhez a tortácskákhoz lényegében nem kell más, mint csicseriborsólé, cukor, almaecet, kevés keményítő, vanília. Alig valami. A sütőben viszont úgy megnő, mint a szegény asszony rizse a mesében. Csak nő, csak nő, sajnos, ha nem gazdálkodunk a hellyel elég jól, össze is nőnek. Mi is így jártunk. Persze ez az ízértékéből semmit nem von le, de ti, ha kipróbáljátok a receptet, ezzel a hibalehetőséggel kalkuláljatok.
Megpróbáltuk a Pavlováinkat cukor nélkül elkészíteni, de sajnos, úgy tűnik, a cukor nem kiváltható más édesítővel, cukorféleséggel. Talán a kókuszcukor működne, de akkor meg a sütik színe szenvedne kárt. Ezt a cukormennyiséget be kell kalkulálni az ünnepek alatt elfogyasztott „bűnös” élvezetek sorába. Egyébként is, 15 darab Pavlovában 3/4 bögre cukor van. Ha ezt elosztjuk, az egy sütire eső cukormennyiség nem sok, de elég nehéz megállni, hogy ne együk meg mind a 15 darabot egyszerre. Pillekönnyű, omlós, légies, fantasztikus.
Hozzávalók 15 darab mini Pavlova tortácskához*

3/4 bögre (1 bögre = 2,5 dl) cukor
1/2 kávéskanál almaecet
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 mokkáskanál vaníliakivonat
Díszítés: bármi, növényi hab, olvasztott csokoládé, nyers gyümölcsök, lekvárkülönlegességek. Mi frissen főtt, kesernyés narancslekvárt használtunk.
*Ez a mennyiség egy nagy Pavlova tortalaphoz is bőven elég, ha nem akarunk miniket sütni.
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A mini pavlova torták elkészítése
1. Előkészületek: a tepsibe terített sütőlapon rajzoljuk meg a mini Pavlovák helyét. Mi egy tepsibe kilenc egymástól messzeálló kört rajzoltunk, de ezt túlnőtték a Pavlovák. Valószínű egy tepsibe 6-7 ivópohár átmérőjű kör az ideális.A sütőt 120 fokra melegítsük elő.
2. A behűtött csicserikonzerv levét szűrjük le.
A leszűrt léhez adjuk hozzá az almaecetet.
3. Keverőgéppel verjük fel, egészen addig, amíg kemény, csúcsos habot nem kapunk. Amikor a kiemelt keverőlapátokon mozdulatlanul megáll a hab, akkor jó. (Mint az igazi tojás). Ez eltarthat néhány percig.
4. Kezdjük el apránként hozzáadagolni a cukrot. Minden egyes kisebb adag cukrot alaposan keverjünk el. Keverjük egészen addig, amíg újra kemény, csúcsokat képző habot kapunk.
5. Adjuk hozzá, óvatosan, lassan a keményítőt és a vaníliát. Keverjük el.
6. Légkeveréses sütőben egyszerre sütöttük a két tepsinyi adagot. A Pavlovákat az előre megrajzolt körökbe igazgattuk, nem használtunk habzsákot, de habzsákkal adagolva/formázva talán még szebbek lettek volna. A tepsibe adagolt habhalmazok közepébe mélyítsünk egy gödröt, ebbe töltjük majd sütés után a választott tölteléket.
7. 120 fokon, 2 órai sülés után nyilvánítottuk késznek.
Frissen fogyasztva a legjobb, nem igen alkalmas a napokig tárolásra.
Megjegyzés:
Érdekesség, hogy a kimaradt kevés hab két órát várakozott kint az asztalon. Két óra alatt nem esett össze, a sütőbe betéve gyönyörű tortalap sült belőle.
Jó étvágyat!




A mini Pavlova tortácskák recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | TORTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA