Leírás
Durum simaliszt
A durumliszt alapja a durumbúza. Általánosan felhasználható liszt fajta, magas fehérjetartalommal. Csak lassan emeli a vércukorszintet.
A durum simaliszt előnyei
Általánosan felhasználható liszt fajta, ami kizárólag durumbúzából készül. Magas fehérjetartalmú liszt, kiváló tészták készülhetnek belőle tojás hozzáadása nélkül. A durum búzában lévő keményítő miatt, csak lassan lehet lebontani az emésztés során. Ezáltal csak lassan emelkedik a vércukorszint, ami fontos szempont cukorbetegeknek.
A durumbúza - más néven keménybúza vagy makarónibúza - lisztjét elsősorban száraztészta készítésére használják, de cukrászsütemények és édestészták alapanyagául is szolgálhat. A durumtészta főzéskor rugalmas, de kemény és alakítható, nehezen fő szét.
A durumbúza lisztje természetes sárga festékanyagot (béta-karotin) is tartalmaz, ezért az ebből készült tészta tojás hozzáadása nélkül is sárga.
A DURUM SIMALISZT ELŐNYEI
• Kizárólag durumbúzából készül
A durum simaliszt felhasználása
A durum simalisztet általánosan felhasználhatjuk a konyhánkban, de különösen palacsintatészták, piskóták, tésztafélékhez ajánlott. Tömörebb kenyeret süthetünk belőle mint a hagyományos búzalisztből, keverhetjük akár hagyományos kenyérliszttel is.
A durum simaliszt összetétele
Összetevők: durumbúza simaliszt
Allergén információ: glutént tartalmaz
Paraméterek
Vegán | Vegán |
TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT | |
100g durum simaliszt tápértéke | |
Energia KJ-ban | 1500 |
Energia Kcal-ban | 358 |
Zsír | 1g |
- amelyből telített zsírsav | 0,3g |
Szénhidrát | 74g |
- amelyből cukor | 0,2g |
Fehérje | 11g |
Só | <0,002g |