Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Epres zabsüti recept

Epres zabsüti recept plantbased bulkshop    Epres zabsüti recept plantbased bulkshop

Elronthatatlan, finom sütemény, nasi

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető pitetészta.

bulkshop magyar vallalkozas

Megjelent a piacokon az eper, igaz még drága, de reméljük, mire a recept kikerül a honlapunkra már megfizethetőbb lesz. Egyelőre a magyar eper még alig-alig kapható, görög bőséggel és jó minőségben kapható. A képen látható süteményt mi is görög eper felhasználásával készítettük.

Tésztája zabpehelyből és kevés mandulalisztből készült. Szeretjük ezt a lisztkeveréket, mert a kisült tészta íze is, konzisztenciája is szinte megegyezik a hagyományos linzer/pitetésztákéval, még azok a „hitetlenek” is szeretik, akik magáról a gluténmentességről, vegánságról kétkedően nyilatkoznak. És szeretik a belőle készült süteményeket a gyerekek, ilyenformán egészséges alternatívát tudunk kínálni nekik is, uzsonnadobozukba, zsúrra, délutáni nasiként. Mi magunk is jobban járunk, ha a kávénkhoz, kikapcsolódásként ilyen összetételű sütit választunk. Szeretni fogják a vendégek is.


Elkészítése nagyon könnyű, szinte elronthatatlan, nem igényel patikapontosságú méréseket, elegendő hozzá egy mérceként használt bögre (2,5 dl) és evőkanál.


Bátran bárki hozzáfoghat, egészen biztosan nem fogja elrontani. A leírása bonyolultabb, mint maga az elkészítés.

 

Epres zabsüti - Hozzávalók a töltelék dzsemhez

25 dkg eper, 2-3 szemet tegyünk félre díszítésnek
3 evőkanálnyi eritritol / kókuszcukor / más cukor / cukorpótló

1 púpos evőkanálnyi kukoricakeményítő

1 evőkanál útifű maghéj (esetleg, szükség szerint)

Epres zabsüti - Hozzávalók a tésztához

2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) apróbbra őrölt gluténmentes / sima zabpehely
1 bögre mandulaliszt (a süti csak zabpehelyből is elkészíthető, de mandulaliszttel azért finomabb)

1 nagy evőkanál kókuszzsír (nem kell megolvasztani) / más növényi zsír

3-4 evőkanál kókuszcukor / eritritol / más cukor vagy édesítő, szirup is jó

1 tasak sütőpor

2 lentojás (2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz)

1/2 citrom leve

1 dl növényi joghurt vagy

1 dl növényi ital

1 csipet

1 kávéskanál fahéj esetleg más fűszer (szegfűszeg, kardamom, leheletnyi szerecsendió stb.)

1 maréknyi durvára őrölt mandula / kendermag a tetejére (elmaradhat)

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

Epres zabsüti elkészítése

1. Béleljünk ki egy kisebb tepsit, pitesütőt sütőpapírral. Őröljük meg a lenmagot és áztassuk be. 10 -15 perc alatt megkocsonyásodik, ezt használjuk majd a tojás helyettesítésére.
Kapcsoljuk be a sütőt.

2. Először a dzsemet készítsük el. Az epret daraboljuk fel, keverjük össze a választott édesítővel.

Főzzük fel, de csak 1-2 percig, amíg teljesen átmelegszik.

A keményítőt oldjuk fel nagyon kevés vízben és öntsük az eperre. Várjuk meg, amíg kevergetés mellett besűrűsödik. Hűtsük ki.

3. A zabpelyhet őröljük apróbbra, de ne lisztté.

4. Az őrölt zabpehelybe tegyük bele a cukrot / édesítőt, sütőport, a választott fűszereket és a sót. Morzsoljuk el a keverékben a kókuszzsírt.

Ebből a száraz, morzsalékos masszából vegyünk ki egy nagy marékkal és tegyük félre a sütemény tetejéhez.

5. A maradékhoz tegyük hozzá a lentojást és a joghurtot / tejet, facsarjuk bele a citromot.

Keverjük alaposan össze. A tepsink aljába könnyen benyomkodható masszát kapunk. Ha nagyon morzsálódós, tegyünk hozzá még evőkanalanként joghurtot / növényi tejet.

6. A masszát nyomkodjuk a sütőedény aljába, kanalazzuk rá a lekvárt. Ha a lekvár híg lenne, nyugodtan keverjünk bele egy evőkanálnyi útifű maghéjat.

7. Szórjuk a tetejére a félretett morzsát. Mi a tetejére szánt morzsához durvára daráltunk egy marék mandulát is. De 2 evőkanálnyi hántolt kendermaggal is finom, meg persze ezek nélkül a pluszok nélkül is.

8. Előmelegített 180 fokos sütőben a mienk pontosan 30 perc alatt sült meg.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


Epres zabsüti recept plantbased bulkshop

Epres zabsüti recept plantbased bulkshop

 

Az epres zabsüti recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

MÉG TÖBB RECEPT ITT: Édességek és desszertek | muffinok

 

bulkshop recept


TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA