Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

A búzasikér gasztro sikereid kulcsa lehet!

A búzasikér valójában búzafehérje, még ismertebb nevén glutén. Természetes formában tartalmaz fehérjét, zsírt, cukrot, keményítőt és egyéb hasznos komponenseket, melyek együttesen tökéletes, értékes egészet alkotnak. 

Leggyakrabban kenyerek, péksütemények készítéséhez használják, mivel a készétel szénhidráttartalmát csökkenti, ráadásul a tészták állagát nem kis mértékben javítja fel. Nem véletlenül mondták egykor, a vidéki háziasszonyok, akik minden hajnalt a kemence mellett kezdtek, gyúrva, pofozgatva a kenyértésztát, hogy a sikér a siker kulcsa. Mindazok számára kiváló adalék, akik nem gluténérzékenyek, mivel hozzájárulásával tökéletes állagú, ízvilágú, s egyben diétás tésztafélék remekelhetőek.

Ám nemcsak a péksütemények területén avanzsált elismert összetevővé. A vegetáriánusok és vegánok előszeretettel fogyasztják búzahús képében. A szejtán ízvilága a fűszerezésen múlik, s mivel roppantul egyszerű az elkészítése így akár te magad is megalkothatod a saját verziódat, ízlésedre szabva. Érdemes valamilyen magas rosttartalmú anyaggal közösen alkalmazni például teljesőrlésű liszt, így ugyanis tovább fokozható a felszívódás, az értékes anyagok hasznosulása.

Gluténérzékenyek számára természetesen a búzasikér tabu. Ám mindazoknak, akik tudatos életmódváltók, fogyókúrázók, diétázók tökéletes alapanyag, aminek köszönhetően kifogástalan állagú, alakú, formájú és persze ízvilágú tészták alkothatóak: kezdve a kenyérfélékkel, folytatva a péksüteményekkel, zárva az egyéb pék-cukrász termékekkel. Mindennek tetejében szejtánként pazar húshelyettesítő, ízletessége miatt húsfogyasztóknak is érdemes néha élni az előnyeivel.