Leggyakrabban kenyerek, péksütemények készítéséhez használják, mivel a készétel szénhidráttartalmát csökkenti, ráadásul a tészták állagát nem kis mértékben javítja fel. Nem véletlenül mondták egykor, a vidéki háziasszonyok, akik minden hajnalt a kemence mellett kezdtek, gyúrva, pofozgatva a kenyértésztát, hogy a sikér a siker kulcsa. Mindazok számára kiváló adalék, akik nem gluténérzékenyek, mivel hozzájárulásával tökéletes állagú, ízvilágú, s egyben diétás tésztafélék remekelhetőek.
Ám nemcsak a péksütemények területén avanzsált elismert összetevővé. A vegetáriánusok és vegánok előszeretettel fogyasztják búzahús képében. A szejtán ízvilága a fűszerezésen múlik, s mivel roppantul egyszerű az elkészítése így akár te magad is megalkothatod a saját verziódat, ízlésedre szabva. Érdemes valamilyen magas rosttartalmú anyaggal közösen alkalmazni például teljesőrlésű liszt, így ugyanis tovább fokozható a felszívódás, az értékes anyagok hasznosulása.
Gluténérzékenyek számára természetesen a búzasikér tabu. Ám mindazoknak, akik tudatos életmódváltók, fogyókúrázók, diétázók tökéletes alapanyag, aminek köszönhetően kifogástalan állagú, alakú, formájú és persze ízvilágú tészták alkothatóak: kezdve a kenyérfélékkel, folytatva a péksüteményekkel, zárva az egyéb pék-cukrász termékekkel. Mindennek tetejében szejtánként pazar húshelyettesítő, ízletessége miatt húsfogyasztóknak is érdemes néha élni az előnyeivel.