Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

A csicseriborsó liszt szerepe az egészségmegőrzésben

A csicseriborsó liszt, mint ahogy az a nevéből is kiderül csicseriborsóból készül. Ez az a hüvelyes, amiről méltatlanul keveset hallani gasztronómiai körökben. 

Pedig nem egy olyan pozitív jellemvonással van megáldva, mely miatt érdemes rendszeresen fogyasztani. Ráadásul karakteres ízvilága kívánatossá is teszi, számtalan fogás elkészítése során. De hogy előbb az egészségügyi előnyöket vegyük górcső alá, álljanak itt a leglényegesebb pozitív tulajdonságai.

Ugyan kalóriatartalma magasnak mondható, viszont fehérjetartalma is kimagasló, de rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag. Melegítő hatású hüvelyes, mely a szervezetet több fronton is, eredményesen támogatja. A bélrendszert teljes egészében képes salaktalanítani, kitisztítani, még a lerakódott salakot is eltávolítja, kíméletes mozgásra ösztönözve a beleket. A méregtelenítésen kívül főszerepet játszik a koleszterin szint csökkentésében és a vércukor szint normalizálásában. Utóbbi azt jelenti, hogy fogyasztása után nem kell kiugró vércukor értékkel számolnod, így aztán az inzulinreakció sem erőteljes.

Visszatérve az emésztőrendszerre gyakorolt pozitív hatásaira: a méregtelenítő folyamatok beindításán kívül, a székeléssel kapcsolatosan fennálló esetleges problémákat is eredményesen kezeli, ami a jó közérzet egyik alapvető pillére. A csicseriborsó liszt valódi jolly joker! A gluténmentes diéta egyik nélkülözhetetlen alapanyaga, de a vegák és vegánok is előszeretettel alkalmazzák. Panírozásnál tojáshelyettesítőnek tökéletes, de fasírozottakban kötőanyagként is megállja a helyét. Krémlevesek készítéséhez, főzelékek sűrítéséhez, szószok, pástétomok remekeléséhez kitűnő társ, de még számolatlan módon kiaknázhatóak a benne összpontosuló előnyök.