Az erjesztett szójababból, olajtalan szójapehelyből és búzából álló alapanyag főzéshez, sütéshez, mártások elkészítéséhez, sőt marináláshoz is kiváló alapul szolgál. Létezik világosabb és sötétebb alternatíva is belőle. Előbbi könnyedebb ízvilágot képvisel, sósabb karakterrel, míg utóbbi sűrű textúrával és erőteljesebb, markánsabb ízjegyekkel büszkélkedik.
A szósz a japán konyha elmaradhatatlan sztárja, de Kínában, és más, ázsiai területeken is elterjedt. Nem csoda, mivel karakteressége és kiváló fizikai tulajdonságai jól használhatóak a gasztronómiai fogások remekelésénél. Nem véletlen tehát, hogy az európai színtér is felfigyelt a szójában, s a szószban rejtőző előnyökre, így aztán szépen-lassan Ázsiából indulva bejárta az egész világot, osztatlan sikert aratva. A Kikkoman az egyik legrégibb szószgyártó vállalat. A XVII. században létrejövő gyár egy akkoriban híres, szójaszósz főző mester receptúráját tovább örökítve alapozta meg halhatatlanságát, aminek eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a cég jelenleg is a világelsők között szerepel, s minőségi gyártásában lekörözhetetlen.
A Kikkoman szójaszósz a te konyhádban is jó szolgálatot tehet. A főzésen, sütésen kívül, ahol könnyedén érvényesítheted a termékben rejtőző előnyöket, megannyi mártás remekeléséhez is felhasználhatod. Az ázsiai ízvilág kiválóan harmonizálható a magyar konyhával, egyfajta elegyet alkotva az alapanyagok sokszínűségének segítségével, viszont ha úgy tartja kedved, akkor autentikus japán vagy kínai étkeket is tányérra varázsolhatsz otthonodban, a szósz hatékony közbenjárásával.