És ha már ételintolerancia, a lisztérzékenyek is kockázatoktól mentesen használhatják gasztro remekeléseik során. A gluténmentes étrend egyik főszereplőjévé avanzsálhat sokoldalúságának hála. A délkelet-ázsiai vagy éppen kínai konyha számára korántsem az allergén mentessége teszi vonzóvá ezt az alapanyagot. Az ázsiaiak rendszeresen főzik és alkotnak általa kifogástalan minőségű különleges, a tájra jellemző fogásokat.
Ennek ott már ezer éves hagyománya van. Hozzánk kicsit később érkezett meg ugyan, de egyre többen fedezik fel a benne rejtőző előnyöket.A tészta rizslisztből és vízből készül, tehát semmilyen egyéb adalékot nem tartalmaz.Az elkészítése pofonegyszerű, ami óriási előny a rohanós hétköznapokban. A leforrázást követően negyed óra pihentetés jár neki, hogy kellően felszívja magát vízzel és ezáltal megpuhuljon. A kész ételekhez már a leszűrt tészta dukál.Érdekes tény, hogy a rizsből készült tészta száraz állapotában kísértetiesen hasonlít az üvegtésztára, melyet szintén az ázsiai népek konyhájából ismerhetsz.A forrázáshoz még hozzá tartozik, hogy ne forrásban lévő vizet használj. Amit már levettél a tűzről tökéletes lesz. A pihentetési időt is módosíthatod a készételnek megfelelően.
Ha alapban nagyon puha tésztára van szükséged, akkor érdemes kivárnod a negyed órát, de ha keményebb állagra vágysz, akkor öt, tíz perc is maradéktalanul elég. A rizstészta a te gasztronómiádat is megreformálhatja! Ha eddig még csak tervezted, hogy a hagyományos lisztes, tojással készülő tésztát lecseréled, akkor itt az alkalom, a leginkább tökéletes helyzet, hogy kipróbáld a rizslisztből előállított alternatívát.Nagy előnye a fent felsoroltakon kívül, hogy ízében semmi különleges nem tapasztalható, kiválóan illeszkedik a környezetéhez, vagyis átveszi annak karakterét. Nincsen kellemetlen, erőteljes utóíze és az állaga is tökéletes. Mivel az elkészítésével sem kell sokat bajlódnod, így minden tekintetben igazi gasztro bajnok.