Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

A rooibos tea az édes-egészséges kísértés!

A dél-afrikai vörös fokföldi rekettye tűlevelű cserje leveléből készül a rooibos tea. Bár Európában csak nemrég fedezték fel ezt az értékes növényt, ám Dél-Afrikában már három évszázada ismerik jótékony hatásait. 

A tea elnevezésének jelentése találóan vörös bokor, mely a kiszárított levelek jellegzetes színvilágára utal. Kis érdekesség, hogy ez a teafajta lényegesen kevesebb polifenolt tartalmaz, mint átlagosan a többi típus, ami lényeges a gyakorlat szempontjából, hiszen hosszú áztatás után sem válik a nedű keserűvé. Mivel koffeinmentes így korlátozások nélkül, a nap egészében fogyasztható, kortyolható. Jellegzetes, édeskés ízélményének köszönhetően még cukor hozzáadása sem szükséges a tökéletes harmónia eléréséhez.

Forró italként egy téli estén, vagy őszi délutánon testet-lelket átmelegítő hatása érvényesülhet, míg hideg variációban a nyári napok forróságát enyhítheti. Csak egyéni ízlésedtől függ, hogy melyik alternatíva a szimpatikusabb számodra, de az sem elképzelhetetlen, hogy az év egészében, az aktuális évszak jellegzetességéhez idomulva forrázd le a napi teaadagodat. Így folyamatosan élvezheted és érezheted a növényben összpontosuló előnyöket. Egyetlen bögre forró vízhez mindössze egy csapott teáskanálnyi kell a szárított levélből, hogy aztán pihentetés után elégedetten kortyolhass bele a remekművedbe. A szálas variáns a lehető legjobb választás, hiszen a kiszárított levelek koncentráltan tartalmazzák a “vörös bokorban” megtestesülő pozitívumokat.

A gyógyfőzetek egyik tipikus jellemvonása, hogy nem kifejezetten finomak. Bár hatásosak, de ízélmény szempontjából elmaradnak az élvezeti teafogyasztás ikonjaitól. A rooibos tea ebben abszolút kivételnek számít, mivel édeskés íze egyszerűen levehet a lábadról. Sem cukorra, sem mézre, sem más édesítőre nincsen szükség ahhoz, hogy a növény karaktere megnyilvánuljon. Ez mindenképpen komoly előny, ugyanis általában nem javasolt a gyógyhatással büszkélkedő teafüvek ízesítése, amit egy-egy keserű alternatíva esetén nehéz megállni, ám ebben a helyzetben biztos, hogy késztetést sem fogsz érezni arra, hogy a természetes ízharmóniát megzavard bármilyen adalékanyaggal.