Márpedig egy összeg önmagában nem árul el semmit az érintett termékről, kizárólag akkor állhat össze a teljes kép, ha az értéket is az adat mellé veszed, mint jó viszonyítási alapot, amire támaszkodni lehet. A só életünk szerves része. Nem nélkülözhetjük az ételeinkből, de nem száműzhetjük sem a tengereinkből, sem a szárazföldjeinkről, sem a saját vérünkből.
Az azonban korántsem mindegy, hogy milyen minőségű alapanyaggal ízesítjük a fogásainkat, vagyis hogy milyen sóval tápláljuk szervezetünket. A só vízmegkötő képességéről nyilván te is sokat hallottál. Az erőteljes ízvilágú ételek elfogyasztásánál nem ritka a szomjúság érzet, ami nagyjából annak köszönhető, hogy a falatozás során, a testbe bevitt só felszívja a vizet, ami azonnali pótlásra szorul. Ám egy percig se gondold azt, hogy a hiányában zökkenőmentes az élet, ugyanis a jelenléte nélkül összeomlik a szervezet működése: az ionháztartás egyensúlyának felborulása egy szinten túl az élettel nem összeegyeztethető. A minőség szem előtt tartása elsőbbséget élvez akkor, ha számodra nemcsak a sós ízvilág, hanem egészséged állapota is lényeges. Hogy mi van az egyszerű asztali sóban? Megannyi adalék, melyek gyakorlatilag méreggé teszik a szervezet számára. Nem véletlen, hogy sokan a hagyományos konyhasót a három fehér méreg közé sorolják, társítva a cukorhoz és a liszthez. Pénztárcád barátja a himalája só ára!
Az egészségnek ára van, tartja a régi mondás, ám ha úgy határoztál, hogy eleged van a kártékony alapanyagokból, itt az ideje új alapokra helyezned táplálkozásodat, életedet, akkor nem kell feláldoznod félretett pénzedet! Mi sem jobb példa erre, mint a himalája só ára, mely kedvező voltának köszönhetően haladéktalanul, és gördülékenyen átveheti a főszerepet mindennapjaidban, s persze a konyhádban. A tiszta, adalékoktól teljes egészében mentes alternatíva karakterisztikus ízvilággal rendelkezik, s alkalmazása roppant kiadós, ugyanis az ízletes fogások elkészítéséhez nem kell marokszámra felhasználnod belőle.