A liszt kiváló protein és aminosav forrás, éppen ezért mind a vegetáriánusok, mind a vegánok előszeretettel alkalmazzák. Igaz a gabonafélék népes családjába tartozik, de alacsonyabb glikémiás indexe miatt bátran javasolható a fogyasztása cukorbetegek, és fogyni vágyók számára is. Nyilván előbbi esetben a termékhez tartozó szénhidrát értékkel számolni kell, de a komponensei komplexitása gondoskodik arról, hogy a szervezetben minden egyes alkotója megfelelően, a test épülésének érdekében hasznosuljon.
Kobalt, vas, magnézium, kálium, foszfor, kálcium, hogy csak a lisztben leggyakrabban előforduló ásványi anyagokat és nyomelemeket említsük meg. Az alkalmazása nagyon kiadós, hiszen viszonylag kis mennyiség is elegendő belőle. Mivel alapvetően nincs se sós, se édes íze, tehát nem nevezhető markáns aromájúnak így a gasztronómia számos területén eredményesen felhasználható. Krémekhez, mártásokhoz, vagy éppen sűrítéshez legalább ugyanannyira tökéletes alternatíva, mint süteményekhez, desszertekhez, és egyéb édességekhez.
A zabpehelyliszt kezelése
A zablisztet egyszerűen, és könnyen beépítheted mindennapi életedbe. Ha mindig tartasz a kamrád polcán egy zacskóval belőle, akkor nem érhetnek váratlan meglepetések. Kiváló fizikai jellemvonásai, és beltartalmi értékei miatt egy az egyben lecserélheted az egészségtelen, finomított variációkat. Tápláló, a szervezetedre jótékonyan ható, laktató fogásokat remekelhetsz a közreműködésével.