Nem véletlen, hogy a WHO superfoodnak tekinti az algát, mely antioxidáns karakterű pigmentjeinek köszönhetően markáns zöld színnel büszkélkedik. Az antioxidánsok főszerepet játszanak az immunrendszer roborálásában, csökkentik a vér rossz (ldl) koleszterin szintjét és megszüntetik a vércukor szint ingadozását. Utóbbi jellemzőnek hála inzulin rezisztenciával küzdők és cukorbetegek számára különösen javallott a fogyasztása.
Az összes esszenciális aminosav megtalálható benne, azaz a szervezet számára nélkülözhetetlen, fehérjék felépítésében élen járó molekulák az alga fogyasztásával biztosíthatóak a test számára, ami felbecsülhetetlen érték, lévén húsmentes diétában ez életbevágóan fontos pozitívum. Kár lenne megfeledkezni széles spektrumot bejáró vitaminprofiljáról és kimagasló ásványi anyag tartalmáról. Antibakteriális hatásának köszönhetően serkenti a méregtelenítő folyamatokat, emellett helyre billenti a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Bónuszként, ha mindez nem lenne elég a nehézfém szennyeződések megkötésében és kivezetésében is élen jár. Sejtmegújító, roboráló hatását már a maják és az asztékok is ismerték és alkalmazták. Természetes jódtartalma magas, ezért a napi ajánlott mennyiséget érdemes szem előtt tartani. A pörkölt algalap az az alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból.
Nemcsak akkor érdemes bespájzolnod belőle, ha vegetáriánus vagy vegán étrendet követsz, hiszen számtalan módon felhasználható, és hasznosítható. Sushi megannyi módon készíthető a segítségével, de nem ildomos leragadnod ezen a ponton, hiszen könnyű kezelhetősége, semleges ízkaraktere miatt gyakorlatilag megszámlálhatatlan formában járulhat hozzá gasztronómiai remekeid sikeréhez. Arról nem is beszélve, hogy a fentiek tudatában, szervezeted támogatásának érdekében is érdemes fogyasztanod. A beszerzése nem jelenthet akadályt, sem anyagi, sem más tekintetben, így aztán bátran bevásárolhatsz belőle, hogy kezdetét vehesse a keletet idéző gasztronómiai kirándulásod.