Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Az aszalt vörösáfonya nem hagy aszalódni!

Az aszalt vörösáfonya azon túl, hogy valódi csemege a testnek, igazi érték is egyben, magas ásványi anyag (kalcium, magnézium, foszfor, vas) és vitamin (A, B, C, E) tartalmának köszönhetően. 

Flavonoidokban is dúskál, mely anyagok részt vállalnak az érhálózat védelmében, nem véletlenül nevezik őket érvédő vegyületeknek. Immunrendszer erősítő hatóanyaga hatékonyan szállnak szembe a fertőzésekkel, ami a téli hónapokban különösen nagy pozitívum. Pláne, ha mindezt az előnyt édes falatok formájában teheted a magadévá.

Az antioxidáns tartalma mellett nem lehet elmenni szó nélkül, mivel ennek köszönhetően számos területen támogathatja a szervezet optimális működését. A húgyúti fertőzéseket megakadályozhatja, de sejtregeneráló és méregtelenítő jellemvonása is figyelemreméltó. A népi gyógyászatban a vörösáfonya a hölgyek egyik speciális gyógymódja volt, pontosan azért, mert gyorsan és eredményesen oldotta meg a húgyutakkal kapcsolatos problémákat. Nyersen fogyasztva valódi desszert, utánozhatatlan ízharmóniája varázslatos uzsonnává vagy tízóraivá teszi, de a felhasználása nem merül ki ennyiben.

Kompótok, pudingok, lekvárok, mártások készíthetőek a segítségével, de süteményekben, müzlikben is megállja a helyét. Csak az ízlésedtől függ, hogy milyen ételekhez társítod, ha például az édes-sós keveredő ízvilág közel áll hozzád, akkor édes rizst is remekelhetsz a segítségével. Ehhez nem kell más csak egy adag a kedvenc rizsköretedből és egy jó marék aszalt vörösáfonya. A szárított formátumú gyümölcs koncentrált cukortartalommal rendelkezik, ezért a diétázók, illetve cukorbetegek a legjobb, ha mértékkel fogyasztják.