Zselésítő hatásának köszönhetően főzés nélkül, állati eredetű anyagok felhasználását mellőzve kiváló desszertek készíthetőek. A gyümölcspép pillanatok alatt megköt a segítségével. A folyékony alapanyagból finom zselé állagú matériát képez, éppen ezért akár torták is remekelhetőek a közbenjárásával. A vegánok legtöbbször használt alapanyaga, sűrítési feladatokra tökéletesen alkalmas.
Másrészt a fogyasztása roppantul egészséges, tehát kár lenne pusztán praktikus tulajdonságainál leragadnod. Olyan növényi mézgát tartalmaz, mely kíméletesen képes kitisztítani és megnyugtatni az emésztőrendszert. Harmadrészt magas rosttartalma miatt ételeidhez felhasználva pillanatok alatt jóllakottság érzetet generál, ráadásul mérsékli a vér rossz koleszterin szintjét és csökkenti a vércukor-ingadozás esélyét. A fentiek fényében talán nem találod meglepőnek, hogy a táplálkozással foglalkozó tudósok szuperélelmiszerként hivatkoznak rá. Már csak az a kérdés, hogy a zselésítésen kívül még mire és hogyan használhatod? Sütemények és pékáruk összetevőjeként kiválóan érvényesíthetőek pozitív jellemvonásai.
Sűrítésre bármikor alkalmazhatod, akár desszertek, akár főzelékek esetén. Nagyon lényeges a megfelelő mennyiségű (vagyis sok) víz ivása, ugyanis csak így tudja beindítani a tisztító folyamatokat! Megfelelő körülmények között szorulás és hasmenés kezelésére is tökéletes alternatíva. Az útifű maghéj ár nagyon alacsony, s a növény roppantul kiadós, így aztán a beszerzésével sokszorosan jól járhatsz.