Nem kell beáztatnod, megfőznöd, bajlódnod vele, hanem nyomban a lábasba vagy tepsibe teheted, annak megfelelően, hogy éppen milyen gasztronómiai kirándulásra készülsz. A csicseriborsó magas fehérjetartalma miatt tökéletes húshelyettesítő, nem véletlen, hogy a vegetáriánusok és vegánok étkezésében főszerepet játszik.
Mindennek tetejében sokoldalúan felhasználható: a hagyományos, sós ízvilágú étkeken kívül mennyei édességek például csokoládékrém varázsolható belőle. Folsav, karotin és B vitamin tartalma kimagasló. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Szuperélelmiszerként érdemes élni a benne megtestesülő előnyökkel, s ebben abszolút támogathat ízletessége, könnyű használhatósága. A csicseriborsó héja megpuhulás után fóliaszerű rétegben válik le. Ha úgy tartja kedved ezt el is távolíthatod, de meg is hagyhatod. A konzerv kiszerelés az év egészében elérhető, gyors alternatívaként szolgálva, hogyha éppen nem tudod mi finomat főzz.
A hüvelyesekre jellemző beáztatás, hosszadalmas főzés így elkerülhető, amivel további időt takaríthatsz meg. A csicseriborsó konzerv semmilyen plusz adalékanyagot nem tartalmaz, így maradéktalanul biztos lehetsz kifogástalan minőségében. Proteintartalmán kívül szénhidrátokban is dúskál, ám ezek lassan felszívódó, összetett variációk, amik támogatják a vércukor szint stabilitását és megakadályozzák a heves inzulin választ. Többek között ezért is kiváló diétás alapanyag.