Pedig sem óriási gasztro tudás, sem döbbenetes tehetség nem szükséges ahhoz, hogy tökéletes bulgur alapú étket remekelj. Nézzük mi az, amit feltétlenül tudnod kell a nyálcsorgató sikerhez. Az első lépés a kimérés, amihez nincsen másra szükséged csak a bulguros zacskóra és egy csészére. Egyetlen merítés és már készen is vagy. A következő fázisban a vízé és az átmosásé a főszerep, ezt nem érdemes kihagynod.
Ha szitába öntöd a bulgurt, akkor a csapból kiengedett friss vízzel már tisztára is moshatod egészséges eledeledet. A szitából már költöztetheted is az alapanyagodat a lábasba, hogy ott dupla csészényi víz hozzáadásával megkezdhesd a főzést. Nagyjából öt percig tart ez a szakasz, tehát nem érdemes belefognod valami hosszadalmas dologba, ugyanis pillanatok alatt eljön az idő, amikor már a fazekat le is kaphatod a tűzről. A lábast ezek után fedd le és hagyd állni, duzzadni, növekedni a bulgurt, mely 10-15 perc múlva készen is áll a tálalásra, a fogyasztásra és persze a rajongásra. A bulgur főzés nem állít kihívások elé!
A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy a konyhában sertepertélés nem állhat az utadba: a bulgur elkészítése egyszerűbb, mint a rizsfőzés vagy éppen a krumpli pucolás és pirítás, arról nem is beszélve, hogy mennyivel egészségesebb utóbbiaknál. Összetett és lassan felszívódó szénhidrát tartalma és rost dús jellemvonása a diétázók kedvencévé teszi, de a kellemes ízeket szerető, újdonságokat kedvelő kicsit vagy nagyon konyhatündérek is méltán alkalmazzák rendszeresen.