A cukoralkoholok kiváló alternatívák akkor, amikor a hagyományos kristálycukor leváltása a cél. Óriási pozitívuma, hogy nullkalóriás, tehát semmiféle plusz energiához nem juttatja a szervezetet. Az íze kellemes, kicsit hűvös hatású. Ezt leginkább nagyobb mennyiség elfogyasztása esetén lehet kiérezni. Több kell belőle, mint a cukorból, de érdemes élni az előnyeivel.
A reform gasztronómiában jártasak nemcsak az édesítési pozitívumai miatt preferálják az eritritet, hanem a süteménytésztákra gyakorolt, textúra módosító jellemzője miatt is. Ami talán még meglepőbb információ, hogy máshogy viselkedik kristályos és másként por állagban. A használata nagyon egyszerű és abszolút veszélytelen. Az teljesen érthető, hogy a mesterséges szerektől óvod magadat, ám az eritrit a természetes variánsok családját gazdagítja. Édesítheted a kávédat, teádat vagy más forró italodat vele, de a sütés-főzés folyamataiban is főszerepet tölthet be. Mivel nullkalóriás és a glikémiás indexe is nulla, így nem vált ki a testből inzulin reakciót.
Nem csoda, hogy a cukorbetegséggel együtt élők számára is javasolható az alkalmazása. Persze előbbi pozitívumainak hála a fogyókúrázók körében is óriási népszerűségre tett szert. Az eritrit ára pénztárcád barátja! Az tehát nem lehet kérdéses, hogy az eritritol bevezetésével és megismerésével csak jól járhatsz. Kiadósságának és pénztárcabarát árának köszönhetően semmiféle áldozatot nem kell a célért hoznod.