Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Gluténmentes zabpehely a konyhában

A gluténmentes zabpehely az az összetevő, amit egészen egyszerűen nem érdemes kamrádból nélkülöznöd. Hogy miért? Sokoldalúan felhasználható, nagyszerű paraméterekkel büszkélkedő táplálék, mely mindennek tetejében kifejezetten kiadós. 

Vagyis komoly áldozatoktól mentesen egy határozottan sokarcú alapanyaggal gazdagíthatod az életedet. A zabot az ókori görögök és rómaiak, mint takarmányt termesztették. A mérsékelt égövet kedvelő növény hűvös, csapadékos közegben érzi jól magát. A zabszemeket a szakemberek előbb kiválogatják, majd hőkezelésnek vetik alá, hogy aztán hengerek segítségével megszülessen a jól ismert zabpehely.

A glikémiás indexe közepes, ami azt jelenti, hogy bekerülve az emésztésbe és ezzel együtt a véráramba nem vált ki heves inzulinreakciót a szervezetből. Nem véletlen, hogy rendszeres fogyasztását cukorbetegeknek és IR-ben szenvedőknek is ajánlják, de a fogyókúrázók, diétázók, tudatos életmódot folytatók is jó, ha a kezük ügyében tartják. Ami a felhasználási területeit illeti, nos csak a képzelet szabhat határt a témában. A desszertek, sütemények teljes egészében elkészíthetőek a segítségével, de a finom reggeli kása sem nélkülözheti a jelenlétét. Durvára őrölve panírozásra, sűrítésre is tökéletesen alkalmas, így aztán sós ételek társaságában is határozottan jól mutat.

A sort a végtelenségig lehetne folytatni, így érdemes felfedezned az ízlésed határait. A gluténmentes zabpehely nemcsak finom, hanem egészséges is! Komoly vitamin- és ásványi anyag profillal rendelkezik, magas élelmi rost tartalmáról nem is beszélve, amiknek köszönhetően a fogyasztása nemcsak a kimagasló ízélmény megtapasztalása, hanem az egészségügyi pozitívumok kihasználása miatt is javasolható.