Vagyis komoly áldozatoktól mentesen egy határozottan sokarcú alapanyaggal gazdagíthatod az életedet. A zabot az ókori görögök és rómaiak, mint takarmányt termesztették. A mérsékelt égövet kedvelő növény hűvös, csapadékos közegben érzi jól magát. A zabszemeket a szakemberek előbb kiválogatják, majd hőkezelésnek vetik alá, hogy aztán hengerek segítségével megszülessen a jól ismert zabpehely.
A glikémiás indexe közepes, ami azt jelenti, hogy bekerülve az emésztésbe és ezzel együtt a véráramba nem vált ki heves inzulinreakciót a szervezetből. Nem véletlen, hogy rendszeres fogyasztását cukorbetegeknek és IR-ben szenvedőknek is ajánlják, de a fogyókúrázók, diétázók, tudatos életmódot folytatók is jó, ha a kezük ügyében tartják. Ami a felhasználási területeit illeti, nos csak a képzelet szabhat határt a témában. A desszertek, sütemények teljes egészében elkészíthetőek a segítségével, de a finom reggeli kása sem nélkülözheti a jelenlétét. Durvára őrölve panírozásra, sűrítésre is tökéletesen alkalmas, így aztán sós ételek társaságában is határozottan jól mutat.
A sort a végtelenségig lehetne folytatni, így érdemes felfedezned az ízlésed határait. A gluténmentes zabpehely nemcsak finom, hanem egészséges is! Komoly vitamin- és ásványi anyag profillal rendelkezik, magas élelmi rost tartalmáról nem is beszélve, amiknek köszönhetően a fogyasztása nemcsak a kimagasló ízélmény megtapasztalása, hanem az egészségügyi pozitívumok kihasználása miatt is javasolható.