Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Miért nem hiányozhat a gesztenyeliszt az éléskamrádból?

A gesztenyeliszt rosttartalmát illetően hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint a búzából készült variáns, emellett egyrészt esszenciális aminosav profilja szemre és gyomorba való, másrészt olyan vitaminokkal büszkélkedik, melyek nagymértékben hozzájárulhatnak az immunrendszer helyes működéséhez. 

Vas, folsav, foszfor és kálium alkotják ásványi anyag tartalmát. Roppant nagy pozitívuma, hogy abszolút gluténmentes, tehát az allergénre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. A kalóriájával kapcsolatos adatok mellett sem érdemes elmenni szó nélkül, ugyanis olyan alacsony értékekkel számolhatunk, aminek hála fogyókúrák részeként is megállja a helyét.

Visszatérve a rosttartalmára, mivel nagyon gazdag rostforrás, így serkenti a bélrendszer optimális működését. Napjaink egyik népbetegsége, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségű rostos ételt, ezért a gesztenyeliszt alkalmazásával több legyet is üthetünk, egyetlen csapással. A búzalisztnél lényegesen kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz, éppen ezért szinte bármilyen diétába beépíthető. A glikémiás indexe ugyan magasabb, mint 55, de még mindig jóval kedvezőbbek a paraméterei a hagyományosan, sütéshez-főzéshez felhasznált alternatíváknál.

A gesztenyeliszt a konyhádban

Karakteres és egyedi ízvilága kiválóan passzol a diófélék aromájához. Édes és sós fogásokban egyaránt megállja a helyét. Ha úgy tartja kedved, akkor főzelékek, szószok sűrítéséhez is kipróbálhatod, garantáltan nem fogsz csalódni benne. Az itáliai és a francia konyhai remekek már több száz éve nem nélkülözhetik a szárított gesztenyéből őrléssel előállított lisztet, ez az egyszerű tény pedig magáért, és a termék minőségéért beszél.