Járt már úgy, hogy a szokásos alapanyagok helyett olcsóbbra, másra váltott, és a végeredmény meg sem közelítette az elvárásokat? Bizony, nem mindegy miből készülnek az ételek, melyeket az asztalra tesz. A minőség csak úgy érhető el, ha a minőségi tudás, az idő és energia ráfordítása mellett az összetevők, hozzávalók is a lehető legjobb minőségűek. Rossz alapanyagból nem lesz extra étel. Azt, hogy egy alapanyag minőségi-e vagy sem, nem feltétlenül az ára dönti el vagy a márkája. Nem elsősorban e két jellemző dönt. Vannak igényesebb gyártók és kevésbé igényesek. Így fontos, hogy a konyhai hozzávalókat olyan helyről szerezzük be, amelyben megbízunk, és tudjuk, hogy a minőség számunkra megfelelő lesz. A minőségi hozzávaló nem csak ízbeli vagy állagbeli minőséget eredményez, hanem nyilvánvalóan sokkal egészségesebb ételt is, mint a silányabb változatok. Az egészségnél kevés fontosabb tényező van. Aki egészséges, annak jobb a kedve, az sokkal tevékenyebb, aktívabb, szellemileg is élénkebb, mint a rossz egészségi állapottal élőké. Az étellel és a mozgással tud javítani ön is az egészségi állapotán. A minőségi hozzávalók használatával biztosítja a kellő ásványi anyagok, vitaminok, rostok szervezetbe jutását és minimalizálja a fölösleges, káros anyagok bejutását. A színezékek, tartósítók nem tesznek jót.
Minőségi étel csak minőségi hozzávalókból készülhet
Ön is szeret jókat főzni, jókat enni? Ugye nincs jobb egy finom, tápláló, egészséges ételnél, melynek minősége megkérdőjelezhetetlen?