Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, elronthatatlan, bármilyen garnirunghoz illeszthető feltétet vagy buli esetén egy falatként bekapható partifalatot készítettünk. Elkészítése annyira egyszerű, hogy teljesen kezdők is megbirkóznak vele.
A Bulkshopban kapható adalékmentes, természetes növényi anyagokból előállított Falafel fasírtport használtuk hozzá. Ennek a terméknek a használata azért is javasolható, mert előre ízesített, kitűnő zamatú és fűszerezésű, nem kell hozzápótolnunk más ízesítőket, mégis biztosak lehetünk az eredményben. A csomagoláson olvasható áztatási idő után, könnyen formázató, jól alakítható, szilárd, cseppet sem széteső kérget kapunk. Fehérjedús, laktatós, nem drága étel.
Mi semmit sem szoktunk „bő olajban”, a tűzhelyen serpenyőben kisütni, egyrészt mert nem szeretjük a lehulló morzsa miatt égő olaj szagát, másrészt a kevés olajban, sütőben kisütött fasírtok/gombócok egészségesebbek is, szebbek is, és semmiképpen nem kell izgulnunk, hogy megszívják magukat olajjal, egészen biztosan nem esnek szét sütés közben.
Hozzávalók 8-10 karfiollal töltött fasírtgolyóhoz
1 fej közepes nagyságú karfiol1 csomag Falafel fasírtpor
majonéz, édes csiliszósz / más kedvelt szósz a karfiol pácolásához
1 dl étolaj vagy olvadt kókuszzsír
1 bögre (2,5 dl) maniókaliszt / zsemlemorzsa / rizsdara
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A csicseriborsós fasírtok elkészítése
1. A karfiolt egészben néhány perc alatt főzzük roppanósra. Hűtsük ki. Szedjük rózsáira.2. A falafelport áztassuk 15 percig, a leírásnak megfelelően 2 dl meleg, de nem lobogó forró vízben.
3. Egy tepsit béleljünk ki papírral, öntsünk bele 1 dl-nyi olajat és terítsük szét a sütőpapíron.
4. A kihűlt karfiolt pácoljuk be majonézbe, édes csiliszószba, bármilyen kedvenc szószba és nagyon alaposan, többször gyengéden forgassuk át a választott pácban, hogy a pác befurakodjon a karfiol legapróbb virágai közé is.
5. A megázott falafelporból vegyünk ki egy gombócnyit, a tenyerünkön lapogassuk el és csomagoljuk bele a karfiolrózsát. Ha valahol lukas lenne, nyugodtan foltozgassuk be még egy kevés masszával.
6. Görgessük meg a választott zsemlemorzsában. A morzsa segít továbbcsinosítani a fasírtjainkat.
7. A fasírtokat tegyük a kiolajozott tepsibe és forgassuk / görgessük meg az olajban, hogy minden oldalról bevonja a zsiradék.
8. 180 fokos sütőben süssük 30 percig vagy amíg a morzsa szépen megbarnul.
Jó étvágyat!



A karfiollal töltött csicseriborsós fasírtgolyók recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK | KENYEREK | HÚSHELYETTESÍTŐK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA