A kuszkusz számtalan formában elkészíthető, egészséges, laktató, könnyen „összedobható”, egy fárasztó nap után is pillanatok alatt tudunk belőle édes vagy sós köretet, de akár főételt is varázsolni.
Mi most vegetáriánusok, vegán módon étkezők, mindenevők számára egy gombócféleséget készítettünk, fűszeres csicseriborsóval tálaltuk. (A fűszeres csicseriborsó elkészítésének leírását lásd a Bulkshop receptek között.)
A kuszkuszgombóc hozzávalói
1 bögre (2,5 dl) kuszkusz
2 bögre forró víz
1 csapott evőkanál útifű maghéj
só
2 szál újhagyma
fűszerek: akár friss, akár szárított petrezselyemlevél, medvehagyma levél, oregánó, illetve bármilyen zöldfűszer, amit szeretünk.
Bulkpraktika: A szárított levélfűszereket tegyük a sóval kávédarálóba és őröljük össze.
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A kuszkuszgombócok elkészítése
A megmosott kuszkuszt keverjük össze az útifű maghéjjal, sóval és a zöld/szárított fűszerekkel.
Öntsük rá a forró vizet.
Hagyjuk állni 15-20 percig, amíg a kuszkusz megpuhul, a folyadékot felszívja, az útifű maghéjtól besűrűsödik és formálhatóvá válik.
Formáljunk belőle gombócokat.
A gombócokat a vegetáriánusok sajtban megforgatva is tálalhatják. A vegán módon étkezők megforgathatják kendermagban.
Jó étvágyat!
A kuszkuszgombóc recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN FASÍRTOK | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA