Az így kapott masszát addig őrlik, míg liszt állagot nem ölt, ami már könnyedén alkalmazható a konyhában. Magas polifenol tartalma miatt igazi egészségmegőrző, tehát tudatosan jó döntést hozhatsz akkor, ha rá szavazol. Az antioxidánsok legfontosabb pozitívuma, hogy a szervezetben elkapják a szabad gyököket, hatástalanítva őket, ezzel megakadályozva a sejtburjánzások kialakulását. Ez maga a megtestesülő prevenció a rákos megbetegedésekkel szemben vívott csatában.
A polifenolok pozitívumai, azonban nem merülnek ki ennyiben, bár már ez elegendő előny ahhoz, hogy érdemes legyen a lisztet beiktatnod az életedbe és az étrendedbe. Az érhálózat helyes működését hihetetlen mértékben támogathatják. Olyannyira, hogy hatékonyan hozzájárulhatnak az érszűkületek csökkentéséhez, az infarktus kialakulási kockázatának leredukálásához, vagy éppen a visszér problémák megszüntetéséhez. Gyakorlatilag a polifenolok komplexen jótékonyan befolyásolhatják az érrendszer működését, amivel a szív és ezzel együtt az egész szervezet egészsége támogatható. Az antioxidánsok a koleszterin szint csökkentéséhez is hozzájárulhatnak, illetve a cukorbetegség szövődményeinek enyhítéséhez is hozzátehetnek.A szőlőmagokban található hasznos, értékes anyagok a látás és a szemek barátai. Az időskori szembetegségek éppen ugyanolyan jól kezelhetőek a segítségükkel, mint a szürkehályog vagy a sárgatest megbetegedései.
De a különböző irritáltság generálta allergiás folyamatok is semmisé tehetőek a segítségükkel. A szőlőmagliszt ára pénztárcád beteljesülő álma! A szőlőmagliszt sokoldalúan felhasználható. Joghurtba, kefirbe keverhető, turmixhoz adható, de kenyérliszt mellé is önthető, vagyis péksütemények is remekelhetőek a közbenjárásával. Semleges ízvilága miatt gyakorlatilag tényleg bármilyen gasztronómiai fogáshoz felhasználhatod: főzelékeket sűríthetsz, krémleveseket készíthetsz, péksüteményeket gyárthatsz vagy éppen önteteket, szószokat remekelhetsz. A határ a csillagos ég, illetve a lisztes zacskó alja.