Ezt a levet kíméletes hőfokon szárítják, annak érdekében, hogy se ásványi anyag, se vitamin profilja ne sérüljön meg. A 100%-ban szerves, szűretlen és feldolgozatlan kókuszvirág cukor kiválóan alkalmas természetes édesítésre. Sütemények, desszertek remekelésénél elengedhetetlen a jelenléte, de teák, kávék, pohárkrémek, turmixok is édesebbé varázsolhatóak a segítségével. A kelet-ázsiai népek már évszázadok óta ismerik, és használják, így az egzotikus főételekhez is tökéletesen passzol.
Amikor az édesítés kérdése kerül a középpontba, akkor sokan a kesernyés, rossz ízű alternatívákra gondolnak, mely tapasztalatok érthető módon kellően elrettentőek. Ám a kókuszvirágból származó cukor íze kellemes, karamellás jellegű, leginkább a barna cukor, vagy a nádcukor aromájára hasonlít. A kristálycukorhoz hasonlóan (és ellentétben például az eritrittel) egyszerűen és könnyen karamelizálható. Az egészséges életed építőkövévé válhat, mivel alacsony glikémiás indexének és kimagasló ásványi anyag tartalmának köszönhetően lassan felszívódó, a szervezet számára értékes alapanyag.
Az első kóstolást követően valószínűleg minden, fennmaradó kétséged elszáll majd. A kókuszvirág cukor jó fajta cukor! Ahogy az az elnevezésből is kiderül: cukorról van szó, de az korántsem mindegy, hogy milyen jellemvonásokkal megáldott cukorról! A kókuszvirágból származó variáns nem egyszerű szénhidrát, ráadásul a test optimális működéséhez több fronton is hatékonyan hozzájárulhat, vagyis értékes összetevőjévé avanzsálhat életednek, a kristálycukorral ellentétben, melynek pozitív hatásai nem ismertek.