A szokásos csicseriborsóból készülő humuszt most babból készítettük el. Céklával kombináltuk, így nem csak mutatós lett, hanem az egészségre gyakorolt jótékony hatása is sokszorozódott. Ebben a kenyérre kenhető krémben nincs más csak egészséges, növényi összetevő.
A képen látható babhumuszt elkészíthetjük bármilyen színű babból. Mi legjobban a fekete babból készült változatát kedveljük. A Bulkshopban kapható feketebab konzervből pillanatok alatt elkészíthető, azonnal fogyasztható. Elkészíthetjük akár nyers céklával, céklalével, céklaporral is, mindenképpen egészséges, jó minőségű, ízletes krémet tudunk tálalni.
Mi most egyféle variációt mutatunk be, a fentiekben említett módon tovább lehet variálni, másként fűszerezni, más színezéket (pl. spenótport) használni. Mindenképpen kóstolgassátok és igazítsátok az általunk bemutatott változatot is a saját ízlésetekhez.
A céklás babhumusz hozzávalói
1 doboz feketebab konzerv / vörösbab konzerv
1 közepes nagyságú főtt/sült cékla
1.5-2 evőkanál tahini
1/2 kávéskanál őrölt kömény / római kömény
1 mokkáskanál őrölt feketekömény*
2-3 gerezd fokhagyma
1.5 dl olívaolaj
1-2 evőkanál citromlé
szükség esetén víz a hígításhoz
só
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A céklás babhumusz elkészítése
Minden hozzávalót a keverőgépbe teszünk, alaposan összekeverjük. Kész.Megjegyzés:
*A feketekömény igen intenzív ízű, de nagyon egészséges hozzávaló, vigyázzunk az adagolásával. A népgyógyászat a feketeköménynek sok jó hatást tulajdonít.
Jó étvágyat!



A mexikói spenótos tortilla és chips gluténmentes, vegán változatban recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: KRÉMEK | KENYEREK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA