Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Céklatortácska vagy puding pár perc alatt recept

Céklatortácska vagy puding pár perc alatt vegán recept növényi alapú    Céklatortácska vagy puding pár perc alatt vegán recept növényi alapú

Finom ízű és pillanatok alatt kész

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető mikrós sütemény.

bulkshop magyar vallalkozas
Ha nagyon sürgősen szükségünk van egy tortára, pudingra, készítsük el a képen látható tortácskát.


Az alapja mikróban sült, így, akik nem idegenkednek a mikró használatától kevesebb, mint 10 perc alatt megsüthetik a tortaalapot. Míg a mikróból kivett tortalap kihűl, elkészítjük a krémet, összerakjuk és mehet is a hűtőbe. Ha annyi időnk sincs, hogy a hűtési időt kivárjuk, nyugodtan tálalhatjuk pudingként kis tálkákban.

Nem kell félnünk, hogy a krémünk vagy a hab céklaízű lesz, a kész sütemény finom, édes, krémes lesz, de mindenképpen turmixoljuk hozzá egy fél citromnak ne csak a levét, hanem a meghámozott húsát is.

A receptben kétféle tortaalap hozzávalóit is megadjuk, az egyik rétegben csokis, a másik rétegben mandulás alapot halmoztunk egymásra, de természetesen csak az egyik vagy a másik is elegendő alapnak, ez esetben azonban azt javasoljuk, hogy dupla mennyiséget készítsünk a mikróban a választott rétegből. Ha idegenkedünk a mikró használatától, a tortaalap a sütőben is kisüthető, úgy azonban az elkészítési idő lényegesen meghosszabbodik.


Hozzávalók a céklatorta csokis, mikrós alapjához

2 kissé púpozott evőkanál / 1/3 bögre (1 bögre = 2,5 dl) zabliszt / őrölt zabpehely
2 normál evőkanál / 1/4 bögre kakaó
2 evőkanál datolyaszirup / más szirup
1 evőkanál almaszósz
2-3 kanál növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
1-2 evőkanál csokichips / vagy aprózott étcsoki
1-2 evőkanál durvára őrölt mandula / kesudió / dió
1 csipet
1 kiskanál vaníliakivonat
1/2 kávéskanál sütőpor

Hozzávalók a világos színű mandulás, mikrós alaphoz

1/3 bögre zabliszt / őrölt zabpehely
2 evőkanál / 1/4 bögre mandulaliszt
2 evőkanál datolyaszirup / más szirup
1 evőkanál almaszósz
2-3 kanál növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
1-2 evőkanál csokichips / aprózott étcsoki (el is maradhat)
1-2 evőkanál durvára őrölt mandula / kesudió / dió
1 csipet só
1 kiskanál vaníliakivonat
1/2 kávéskanál sütőpor

Hozzávalók a céklatorta krémhez

A céklakrémhez egy boltban vásárolt gluténmentes vaníliapudingot is használhatunk.
Ha mi magunk készítjük a krémhez az alapot:

1/2 bögre áztatott kesudió
1 közepes cékla kevés vízzel / növényi tejjel turmixolva / nyers cékla helyett egy nagyobb evőkanálnyi céklaport is használhatunk.
1.5 evőkanál kukoricakeményítő
3 dl növényi tej
1 kávéskanál agaragar
3 evőkanál eritritol / más fehér színű cukorféleség / növényi szirup
1/2 kisebb héjától megfosztott citrom
1 kiskanál vaníliakivonat
1-2 dl növényi habalap

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 


A céklatorta elkészítése

Előkészület: meleg vízbe áztassuk be a kesudiót.
1. A süteményalapokat keverjük el alaposan a hozzávalóknál felsoroltakkal.
2. A kakaós változathoz a csokichipset utoljára keverjük hozzá.
3. Készítsünk ki 2 félliteres bögrét / tálat. Az egyikbe a csokis, a másikba a mandulalisztes változatot tegyük.
4. Tegyük be a mikróba 800 fokon, 1,7 percig sült a mienk.
Akkor jó, ha a közepén van egy kicsike nedves folt, de nem tragédia, ha kicsit szárazabb.
5. A sütialapokat tegyük félre kihűlni.

Készítsük el a céklás krémet.
6. A tejet, a keményítőt és az agaragart keverjük alaposan össze és főzzük sűrűsödésig, illetve egy picit tovább, hogy az agaragar is megfőjön. (1-2 perc)
A pudingot vegyük le a tűzről, édesítsük, ízesítsük.
7. A céklát és a fél citromot (ne csak a levét) a lehető legkevesebb vízben turmixoljuk meg. Annyi vizet / növényi tejet adjunk hozzá csak, hogy a turmixunk elvigye, de semmiképpen ne többet. Amikor a cékla is simára turmixolódott, tegyünk egy keveset félre a hab színezéséhez és a többit keverjük össze a kesudióval és turmixoljuk össze, míg a kesu is krémes lesz. Adjuk hozzá a pudinghoz. A nyers céklától nagyon szép színe lesz a krémnek.
Ha céklaporral dolgozunk, a kesudiót és a céklaport kevés növényi tejben egyszerre turmixolhatjuk. Ez esetben a habot kiskanálnyi céklaporral díszíthetjük.
8. Verjük fel a habalapot.
9. A félretett céklalevet / céklaport adjuk hozzá a felvert habhoz.

Összeállítás
10. Ebben a fázisban tálalhatjuk pudingként is az elkészült alapanyagokat, kisebb pudingtálkákban.
1 evőkanál csokis sütit, egy evőkanál mandulás sütire halmozzunk, 2 evőkanálnyi habbal díszítjük. Kevés ideig hűtsük a pudingot - de frissen is fogyaszthatjuk -, hogy az agaragar megszilárdítsa a krémet.
11. Ha tortát akarunk készíteni, a csokis és a mandulás sütit is külön-külön edénybe kaparjuk ki a bögréből és keverjünk hozzájuk 1 púpos kávéskanál kókuszzsírt vagy 2 evőkanálnyi szirupot és gyúrkáljuk össze.
12. Nyomkodjuk előbb a csokis réteget a tortaforma aljába.
13. Halmozzuk rá a mandulás réteget, kicsit nyomkodjuk össze.
14. Halmozzuk rá a céklakrémet, simítsuk el.
15. Tegyük rá a céklával színezett habréteget, simítsuk el.
16. Néhány órára tegyük hűtőbe.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

Céklatortácska vagy puding pár perc alatt vegán recept növényi alapú

Céklatortácska vagy puding pár perc alatt vegán recept növényi alapú



A céklatortácska vagy puding pár perc alatt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  TORTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA